JacekF 16.02.2018 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Dzień dobry. Elektryk zakończył pracę i rozdzielnice tak jak go prosiłem umieścił w garażu. Kierownik budowy stwierdził że tak nie może być gdyż rozdzielnica powinna być w łatwo dostępnym miejscu a najlepiej tak jak w projekcie w wiatrołapie i należy to zmienić .Ja mu tłumacze że garaż jest w bryle budynku, jest do niego swobodny dostęp każde pomieszczenie ma osobne dwa obwody światło i gniazdka elektryczne, kuchnia ma aż 6 obwodów. Nawet jak wywali prąd to i tak reszta będzie świecić a jak wywali po całości to i tak będzie trzeba iść do licznika czyli do granicy działki. Niestety to go nie przekonuje i nadal twierdzi że należy to poprawić. Czy jest jakiś przepis nakazujący montaż rozdzielnicy w wiatrołapie bo teraz nie wiem co robić? Przerobić tego się za bardzo nie da no chyba że w wiatrołapie zrobię drugą rozdzielnice połączona z tą w garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 16.02.2018 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Ja mam w garażu i nikt się nie czepiał, tak było w projekcie i tak zostało. Nie wiem czemu miałaby być w wiatrołapie. W garażu też jest miejsce łatwo dostępne. Jak masz w projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 17.02.2018 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Dzień dobry. Elektryk zakończył pracę i rozdzielnice tak jak go prosiłem umieścił w garażu. Kierownik budowy stwierdził że tak nie może być gdyż rozdzielnica powinna być w łatwo dostępnym miejscu a najlepiej tak jak w projekcie w wiatrołapie i należy to zmienić .Ja mu tłumacze że garaż jest w bryle budynku, jest do niego swobodny dostęp każde pomieszczenie ma osobne dwa obwody światło i gniazdka elektryczne, kuchnia ma aż 6 obwodów. Nawet jak wywali prąd to i tak reszta będzie świecić a jak wywali po całości to i tak będzie trzeba iść do licznika czyli do granicy działki. Niestety to go nie przekonuje i nadal twierdzi że należy to poprawić. Czy jest jakiś przepis nakazujący montaż rozdzielnicy w wiatrołapie bo teraz nie wiem co robić? Przerobić tego się za bardzo nie da no chyba że w wiatrołapie zrobię drugą rozdzielnice połączona z tą w garażu... Haha. Dobre nie ma żadnego przepisu który by nakazywał umieszczenie rozdzielnicy w wiatrołapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 17.02.2018 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 W projekcie jest w wiatrołapie jak chyba w 90% gotować ów ale rozdzielnica w projekcie jest malutka a moja 3 razy większa także umieszczenie jej w małym wiatrołapie było by bardzo utrudnione. Jeśli nie ma przepisu to powiem kierownikowi by mi pokazał jakiś przepis nakazujący umieszczenie jej w wiatrołapie. Ciekawe co powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.02.2018 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 Tupnie nóżką i będzie krzyczał z drabinki. Na serio: powie że tak było w projekcie."Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam zrobisz?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 28.02.2018 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Zmień kierownika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts