Doli. 06.03.2018 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Inspiracje mała kuchnia a jednak wszystko udało sie zmieścić: Daj sobie spokój z tymi januszexowymi reklamami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metgear 06.03.2018 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 (edytowane) ... jeśli ktoś chce kuchnię wg wszelkich podręcznikowych standardów powinien ją zaprojektować przed pierwszą cegłą. Niestety takiej możliwości nie było, więc trzeba podjąć wyzwanie ze stanem deweloperskim tej kuchni. Na dodatek bardzo łatwo jest zaplanować to wnętrze sensowniej i w zgodzie z ergonomią - zwłaszcza, jak przestawieniu ulegnie grzejnik Ciekawa propozycja aranżacji. Czy mowa o grzejniku znajdującym się pod stołem na ww projekcie? Czy grzejnik 600x500 (gł. ok. 10 cm) wystarczy? http://www.alldesign.com.pl/wp-content/uploads/2017/12/DSC_8458.jpg Widzę, że podobna propozycja wizualizacji pojawiła się na początku tego tematu. Edytowane 6 Marca 2018 przez metgear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 06.03.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Ja się zgadzam z Elfir i będę obstawała przy trójkącie. Też nie widzę biegania z cieknącymi talerzami do zmywarki czy z mokrymi rzeczami z lodówki do zlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2018 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 wielkość grzejnika dobiera się uwzględniając wielkość pomieszczenia i moc grzewczą grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metgear 06.03.2018 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 (edytowane) wielkość grzejnika dobiera się uwzględniając wielkość pomieszczenia i moc grzewczą grzejnika. Jeśli szerokość grzejnika będzie większa od 60 cm (zaproponowany stół półokrągły o śr. 60 cm) to nie będzie to estetyczne. Myślę nad zrezygnowaniem z kaloryfera w kuchni (obok stołu) i wdrożenia ogrzewania podłogowego "z powrotu grzejnika". Czy ktoś stosował takie rozwiązanie? Edytowane 7 Marca 2018 przez metgear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 07.03.2018 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Akurat zlew i zmywarka obok siebie to oczywista oczywistość... chodziło mi o płytę, zlew lodówkę i "przepisowe" odległości między nimi w kuchni gdzie często jest raptem 2x3m zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.03.2018 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Podana średnica 60 cm to mój błąd. Na rysunku stół ma promień 60 cm, czyli średnica 120 cm. W bloku nikt nie pozwoli na takie kombinacje z ogrzewaniem. Edytowane 7 Marca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metgear 07.03.2018 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) W bloku nikt nie pozwoli na takie kombinacje z ogrzewaniem. Na ogrzewanie podłogowe z powrotu grzejnika? Czy przeniesienie kaloryfera obok stołu? Reasumując wszelkie sugestie ostatecznie powstały dwie propozycje. Która propozycja z tych wymienionych jest najlepsza? Edytowane 7 Marca 2018 przez metgear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.03.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 w tej drugiej propozycji nie wsadzisz tak zmywarki, bo będzie haczyć podczas otwierania o uchwyty szafek z boku.szafka 80 cm na zlew to strata przestrzeni w tak małej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 08.03.2018 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Dzień dobry, Posiadam mieszkanie w stanie deweloperskim i zmagam się z problemem urządzenia wnętrza w małej kuchni. Pomieszczenie ma ok. 10 m2 i zawiera 4 kominy wentylacyjne (ok. 0,15 m2). Według mnie najlepszą rozwiązaniem jest zastosowanie formy tzn "L". Niestety wspomniane kominy są dla mnie wyzwaniem do ich ukrycia w projekcie (kominy powinny być mało widoczne). Przy takim pomieszczeniu problematyczne staje się także ustawienie stołu (prostopadle lub równolegle do ściany, naprzeciw piekarnika).Kaloryfer zamontowany jest pod parapetem okiennym i według rysunku 1 i 2 będzie zabudowany. Poniżej przedstawiam dwa pomysły na wnętrze dla tego pomieszczenia (rysunki "1" i "2" są tylko poglądowe, rzeczywiste wymiary pomieszczeniu przedstawione są na rysunku nr "3").Czy zastosowanie takiego rozwiązania jest funkcjonalne? Z racji tego, że jest to mój pierwszy post na tym forum proszę o wyrozumiałość. To nie jest mała kuchnia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metgear 22.09.2018 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2018 Szukałem inspiracji urządzenia kuchni na różnych portalach, ale nie widziałem wizualizacji, na której w kuchni są kominy wentylacyjne (80x32 cm) w rogu pomieszczenia. Czy ktoś z użytkowników tego forum spotkał się z taką aranżacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.09.2018 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 bardzo często, z tym, ze zwykle sa tak zabudowane, że nie zwraca się na nie uwagi: przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts