koperix 21.02.2018 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Witam wszystkich. Jestem nowy na forum wiec proszę o odrobinę wyrozumiałości Mam problem z niemiłym zapachem z prysznica dokładnie z kanalizacji Mieszkanie znajduje się na 1 pietrze 3 piętrowego bloku, jest to pierwsze mieszkanie w pionie, pod mieszkaniem jest klatka schodowa. Po wymianie kabiny prysznicowej wraz z syfonem pojawił sie nie miły zapach. Jest to najniżej położony punkt odpływu w domu. Zauważałem ze woda z syfonu jest zasysana w całości. Kabinę wraz odpływem montował fachowiec sprawdzony . Wszystkie spadki sa zachowane, syfon porządnej firmy. Wzywałem konserwatora bloku żeby sprawdził odpowietrzenie kanalizacji na dachu . Wszystko jest ok . U sąsiadów w pionie nic nie śmierdzi . Z żadnego innego punktu kanalizacyjnego w mieszkaniu nie śmierdzi. Pytanie skąd się bierze az taki zassys wody z syfonu ze jest tam sucho. Co mogę zrobić ? jakieś propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Zapewne zbyt mała różnica poziomów względem odpływu i każdy wypływ ścieków z pionu powoduje wyssanie wody z Twojego syfonu kabinowego. Na czas wymiany proponuję korek, ale koniecznie trzeba to poprawić - wymiana syfonu na bardziej "głęboki"W ostateczności na odpływie zastosować http://www.instalacjebudowlane.pl/9465-25-73-pum--syfon-suchy-do-odprowadzania-skroplin.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koperix 21.02.2018 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Dziękuje za bardzo szybka odpowiedz zastosuje się do wskazówek i dam znać jakie sa rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.02.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Dlaczego jest sucho? Tak było od poczatku po montażu nowej kabiny? Pewnie błąd montażu. Żle zamontowany syfon nie spełnia swojej roli np. z braku miejsca syfon nie jest pionowo, lustro wody w syfonie nie odcina zapachów z kanalizacji i wydostaje się smród. Pytanie kontrolne: czy wysysanie wody w syfonu ma związek z używaniem twojego porcelanowego telefonu? Czy tak wygląda kolejność podłączeń - od najwyższego: syfon kabiny, porcelanowy telefon , pion kanalizacyjny? Umywalka jest osobno podłączona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Zapewne zastosowano bardzo płytki syfon który niekiedy w blokach się nie sprawdza! i stąd problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koperix 21.02.2018 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Od prawej strony pionu wchodzi najwyzej polozony punkt pralka potem najnizej z calej lazienki jest kabina a od lewej strony do pionu przychodzi umywalka ktora jest 2 od gory i sedes ktory jest nizej od umywalki ale wyzej od brodzika (mam nadzieje ze xrozumiale napisane )Kabina na wysokim stelazu wiec nie sadze zeby nie bylo miejsca na poprawny montaz syfonu , a jak pisakem sprawdzony fachowiec lecz tylko czlowiek wiadomo mogl sie pomylic. Odpływ wody z syfonu nie ma nic wspolnego z uzywaniem sedesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.02.2018 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Nie piszesz nic w jakich okolicznościach pojawia się smród, co powinno być związane z ucieczką wody czyli z obniżeniem lustra wody w syfonie. Woda znika (obniża się) zaraz po używaniu kabiny, po godzinie dwóch czy nocy od ostatniego używania prysznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts