wpobu 22.02.2018 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Witam, na wiosnę ruszam z budową domu.Czy możecie polecić producenta lub dystrybutora, u którego zamawialiście silikat na terenie województwa mazowieckiego, okolice Warszawa-Tarczyn-Piaseczno? Boję się, że w okolicach Warszawy będzie drogo, więc może poszukać trochę dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 22.02.2018 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Grupa Silikaty możesz wybrać swoje najbliższe miejsce tzn zakład produkcji. Załatwiasz przez jakiś skład budowlany żeby Ci przywieźli i masz silikat.http://www.grupasilikaty.pl/zaklady-produkcyjne.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 22.02.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Towar i tak zazwyczaj będzie jechał do Ciebie prosto z fabryki. Mój wykonawca bierze z Minoxa, ale sam będę dopiero w niedługim czasie wyceniał Silkę, więc jeszcze nie jestem w stanie Ci powiedzieć. Ponieważ u mnie też okolice Piaseczna, to jestem ciekaw jakie ceny uda Ci się obecnie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.02.2018 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Boję się, że w okolicach Warszawy będzie drogo, więc może poszukać trochę dalej? Obdzwoń trochę składów - i rozmowę zaczynaj nie "za ile" a "na kiedy" albo i "czy" dostarczą. Bezpośrednio od producenta nie zamawiaj, chyba, że masz warunki i paleciaka albo chociaż koparkę do rozładowania (zakładając że wielki TIR wjedzie na budowę). Dlatego najczęściej lokalny skład przepakowuje dostawę od producenta na HDSa i rozwozi lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 23.02.2018 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Ja tez brałem z Minoxu, tzn. wykonawca wszystko organizował i też z dostawą w okolice Piaseczna - żaden problem. Pomimo, że Minox jest na drugim końcu miasta ceny miałem najlepsze z ok 15 składów w których wyceniałem. Ale...dlatego, że to była cena dla inwestorów mojego wykonawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wpobu 08.03.2018 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Po rozeznaniu, tylko najlepsze oferty: 1.Grupa Silikaty (bezpośrednio od producenta), loco zakład: Silikat N25 - 3,20 zł brutto/szt.Silikat N12 - 1,72 zł brutto/szt. Transport z hds 922,50 brutto 2.Centrobud Tarczyn: Silka Xella E24 - 4,74 zł brutto/szt.E12 - 2,71 zł brutto/szt. 3.PSB Madeks Piaseczno Silka Xella E24 - 4,48 zł brutto/szt.E12 - 2,54 zł brutto/szt. 4.Minox: Silka Xella E24 - 4,85 zł brutto/szt.E12 - 3,19 zł brutto/szt. Ceny z poz. 2-4 uwzględniają dostawy zestawami i rozładunek hds. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 09.03.2018 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Kluczem do sukcesu = najniższej ceny będzie zakup na 8%. W Minoxie się da, w Centrobudzie nie, w PSB nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 09.03.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Da się jak będzie z usługą, a wykonawca działa legalnie, a nie robi lewizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 09.03.2018 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Wykonawca jest w takiej sytuacji podwykonawcą danej hurtowni, musi im wystawić fv, żeby skład mógł zafakturować materiał z usługą na 8%.Formalnie wtedy to hurtownia jest wykonawcą. Najlepiej takie kwestie ustalać bezpośrednio na linii inwestor-wykonawca-hurtownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 09.03.2018 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Kluczem do sukcesu jest dostępność materiału a nie wycena:-)Ceny z Grupa Silikaty rewelacyjne aż mi się wierzyć nie chce że ktoś za tyle sprzedaje, transport musi być za płotem bo producenci ścian raczej stawiają na odbiory własne, a koszt dostawy bez HDS to w większości stawki 500-800 zł netto.Ale co jeśli potrzebujesz 42 palety to pojedzie 3 kursy po 922,5?( na auto wchodzi 20 palet choć czasem wrzuca tylko 19), a jak Ci braknie 1 czy 2 palety? To znów 922,5 za kurs??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 09.03.2018 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Wykonawca jest w takiej sytuacji podwykonawcą danej hurtowni, musi im wystawić fv, żeby skład mógł zafakturować materiał z usługą na 8%.Formalnie wtedy to hurtownia jest wykonawcą. Najlepiej takie kwestie ustalać bezpośrednio na linii inwestor-wykonawca-hurtownia Dokładnie. A ekipa spod sklepu faktury nie wystawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 09.03.2018 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 koszt cegieł to 10000-15000 więc nie warto zwracać uwage na procent Vat bo i tak kluczowa jest wartość robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts