Mizakk 22.02.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Witam. Poszukuje w miare dobrego pieca gazowego dla domu jednorodzinnego. Powierzchnia do ogrzania ok 160m2 plus podlogowka i oczywiscie CWU. Zasobnik juz mam 250l bo do danego momentu grzeje ekogroszkiem ale czas isc po zmiany. Jestem zielony w tych sprawach wiec pytam was. Jakiej mocy,marki aby byl oszczedny i oczywiscie ekonomiczny. Myslalem o marce valliant ewentualnie buderus ale to pewnie dla tego ze to znane marki. Prosze o wasze propozycje i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 23.02.2018 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Z metrażu i typu ogrzewania wychodzi Vaillant VC 146 ale obawiam się tego wymiennika 250l gdyż moc 16kW będzie go podgrzewała dosyć długo.Z racji zapotrzebowania oraz pracy kotła innej niż ekogroszek która polega na automatycznej reakcji na pobór wody cwu i jej podgrzewaniu do temperatury ustalonej radzę pomyśleć o zamianie także i zasobnika na mniejszy VIH R 200/6B + Regulator Internetowy eRELAX lub starszy Multimatic 700.To spokojnie wystarcza dla dwóch łazienek i kuchni przy naprawdę wysokim poborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 23.02.2018 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Witam. Poszukuje w miare dobrego pieca gazowego dla domu jednorodzinnego. Powierzchnia do ogrzania ok 160m2 plus podlogowka i oczywiscie CWU. Zasobnik juz mam 250l bo do danego momentu grzeje ekogroszkiem ale czas isc po zmiany. Jestem zielony w tych sprawach wiec pytam was. Jakiej mocy,marki aby byl oszczedny i oczywiscie ekonomiczny. Myslalem o marce valliant ewentualnie buderus ale to pewnie dla tego ze to znane marki. Prosze o wasze propozycje i porady. Witaj, Z informacji które napisałeś nie wiemy jaka moc urządzenia będzie odpowiednia ale chętnie polecę rozwiązania firmy Viessmann -mamy w ofercie gazowe kotły kondensacyjne - polecam przeglądnąć modele i skontaktować się z naszymi partnerami w celu doboru lub porady dot. kotłów gazowych. Jeśli masz jakieś pytania o konkretny model służę pomocą. Jeśli chcesz porozmawiać ze specjalistą - kontakt TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mizakk 24.02.2018 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Dzieki za odp. Wracajac do mojego zasobnika 250l to jest niewiele mniejszy niz ten co poleciles VIH R 200/6B. Raptem roznica 50l, chyba ze konstrukcyjnie jest jakis lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.02.2018 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 A poczytaj o ACV HR compakt solo 18 . Łatwy do serwisowania , a to naprawdę ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 27.02.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Termet Gold 20kW mam i polecam, prosty w obsłudze, regulacja pogodowa, sterownik do tego nie drogi w zakupie. Mało o Termecie na forum? chyba dlatego, że ludzie nie mają z nimi problemu i nie psioczą, chociaż zdarzają się wyjątki ale tak jest z wszystkimi urządzeniami. Chyba, że chcesz płacić za organizowanie imprez sportowych to wybierz V..., B... albo inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 13.03.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Witam. Poszukuje w miare dobrego pieca gazowego dla domu jednorodzinnego. Powierzchnia do ogrzania ok 160m2 plus podlogowka i oczywiscie CWU. Zasobnik juz mam 250l bo do danego momentu grzeje ekogroszkiem ale czas isc po zmiany. Jestem zielony w tych sprawach wiec pytam was. Jakiej mocy,marki aby byl oszczedny i oczywiscie ekonomiczny. Myslalem o marce valliant ewentualnie buderus ale to pewnie dla tego ze to znane marki. Prosze o wasze propozycje i porady. Witam, Zachęcam do rozważenia wyboru jednofunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego z rodziny Logamax marki Buderus. Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. Wszystkie czynności serwisowe wykonywane są do 24 godzin od zgłoszenia. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-gazowe/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts