Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukuje dobrego pieca gazowego. Jaki polecacie ????

Mizakk

Recommended Posts

Witam. Poszukuje w miare dobrego pieca gazowego dla domu jednorodzinnego. Powierzchnia do ogrzania ok 160m2 plus podlogowka i oczywiscie CWU. Zasobnik juz mam 250l bo do danego momentu grzeje ekogroszkiem ale czas isc po zmiany. Jestem zielony w tych sprawach wiec pytam was. Jakiej mocy,marki aby byl oszczedny i oczywiscie ekonomiczny. Myslalem o marce valliant ewentualnie buderus ale to pewnie dla tego ze to znane marki. Prosze o wasze propozycje i porady.

Z metrażu i typu ogrzewania wychodzi Vaillant VC 146 ale obawiam się tego wymiennika 250l gdyż moc 16kW będzie go podgrzewała dosyć długo.

Z racji zapotrzebowania oraz pracy kotła innej niż ekogroszek która polega na automatycznej reakcji na pobór wody cwu i jej podgrzewaniu do temperatury ustalonej radzę pomyśleć o zamianie także i zasobnika na mniejszy VIH R 200/6B + Regulator Internetowy eRELAX lub starszy Multimatic 700.

To spokojnie wystarcza dla dwóch łazienek i kuchni przy naprawdę wysokim poborze

Witam. Poszukuje w miare dobrego pieca gazowego dla domu jednorodzinnego. Powierzchnia do ogrzania ok 160m2 plus podlogowka i oczywiscie CWU. Zasobnik juz mam 250l bo do danego momentu grzeje ekogroszkiem ale czas isc po zmiany. Jestem zielony w tych sprawach wiec pytam was. Jakiej mocy,marki aby byl oszczedny i oczywiscie ekonomiczny. Myslalem o marce valliant ewentualnie buderus ale to pewnie dla tego ze to znane marki. Prosze o wasze propozycje i porady.

Witaj,

Z informacji które napisałeś nie wiemy jaka moc urządzenia będzie odpowiednia ale chętnie polecę rozwiązania firmy Viessmann -mamy w ofercie gazowe kotły kondensacyjne - polecam przeglądnąć modele i skontaktować się z naszymi partnerami w celu doboru lub porady dot. kotłów gazowych.

Jeśli masz jakieś pytania o konkretny model służę pomocą. Jeśli chcesz porozmawiać ze specjalistą - kontakt TUTAJ

Termet Gold 20kW mam i polecam, prosty w obsłudze, regulacja pogodowa, sterownik do tego nie drogi w zakupie. Mało o Termecie na forum? chyba dlatego, że ludzie nie mają z nimi problemu i nie psioczą, chociaż zdarzają się wyjątki ale tak jest z wszystkimi urządzeniami. Chyba, że chcesz płacić za organizowanie imprez sportowych to wybierz V..., B... albo inne.

• 2 weeks później...

Witam,

Zachęcam do rozważenia wyboru jednofunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego z rodziny Logamax marki Buderus. Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD.

Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. Wszystkie czynności serwisowe wykonywane są do 24 godzin od zgłoszenia.

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-gazowe/

Pozdrawiam,

Konsultant marki Buderus