veratoxic 25.02.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Witam. Jak widać na zdjęciu mam źle zrobione podejście do odpływu brodzika. Wykombinowane jest elastyczne złącze jak na zdjęciu ale żeby podłączyć syfon do brodzika musi on być przesunięty w kierunku do ściany o jakieś 2 cm niestety rura elastyczna przeszkadza. Dodatkowo przy montażu do brodzika syfon zostanie podniesiony o jakieś 2 cm do góry. Z rurą odpływową raczej już nic nie da się zrobić, łączy się z kanalizacją jakieś 70 cm dalej pod stelażem. Proszę o rady czy i jak można to wszystko połączyć inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberviper 25.02.2018 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Ja bym odciął tą czarną rurkę po samych płytkach, węża wtedy włożył tylko łukiem odwrotnie i duuuuuuużo silikonu bo spadek pewnie mizerny potem miejmy nadzieję że nie puści .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veratoxic 25.02.2018 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) węża wtedy włożył tylko łukiem odwrotnie i duuuuuuużo silikonu nie bardzo rozumiem. Są może złącza elastyczne ale bardzo krótkie? Nikt nic nie pomoże? Edytowane 26 Lutego 2018 przez veratoxic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMops 02.03.2018 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Ja radzę wywalić harmonijkę chyba że chcesz miedz z nią później problemy, rure 50 odciąć, wsadzić złączkę bez kielichową np. https://www.ceneo.pl/52623367 , wsadzić redukcje 50/40 i podłączyć na 1 lub 2 kolach fi40 syfon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.03.2018 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Harmonijka to problemy. W karbach szybko osadzi sie tłuszcz (mydło) , do tłuszczu czepią sie włosy i najpóźniej za pół roku będą problemy = zalana łazienka jak się zagapisz. Kombinuj kolankami lub jak pisze MarcinMpos, karbowana rura to zło ( ekipa typu - trzymaj rurę , ja pędzę do kasy!).W starym domu przerabiałem to, wprawdzie tam były rury żeliwne szorstkie w środku, za to miały pewnie więcej lat niż my razem, czyli pozarastane tłuszczem itp. To oznacza kłopoty ze spływem wody i sztuczki z drutem lub żmijką. Chemia to półśrodek. Naprawdę są przyjemniejsze sposoby spędzania czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veratoxic 05.03.2018 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) Dla pewności - redukcję wsadza się do odciętej rury w środek? "wsadzić redukcje 50/40 i podłączyć na 1 lub 2 kolach fi40 syfon" czy chodziło o 1 lub 2 kolana? mam wątpliwości tylko czy da się połączyć syfon na sztywno tak żeby był równo i w odpowiedniej wysokości do brodzika... Edytowane 5 Marca 2018 przez veratoxic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts