e2rduo 25.02.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Witajcie. W piątek złożyłem wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy.Bydynek pa powstać praktycznie w miejscu starej stodoły która bedzie wyburzona. ( ona stoi przy granicy a ja się muszę odsunąć-wiadomo) działka budowlana, za płotem jest działalność usługowa. Mam w stodole prąd i wodę, studzienke ściekową obok stodoły, także wszytko jest. Stodoła ma podobne wymiary oraz wysokość co budynek który chcę wybudować. Ale pytanie inne, mianowicie planowana inwestycja leży w otulinie Parku Narodowego, zatem czy ten park prawnie ma jakieś podstawy aby ingerować w wydanie mi warunków zabudowy? Pytam ponieważ w mojej miejscowości było już kilka problemów z tym Parkiem i bardzo utrudniał ludziom w zrealizowaniu inwestycji. I nie wiem jak to jest prawnie czy mam się przygotować na "walke" czy tylko na rozmowę z dyrektorem i przekazanie mu informacji, że nie ma prawa do roszczeń??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2018 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 skoro park robił problemy to dlaczego miałby w twoim wypadku zrobić wyjątek?Tam nie ma MPZP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e2rduo 25.02.2018 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Nie nie ma mpzp.Robił owszem ale pytam czy sa do tego podstawy? Czy może mi przeszkodzić, i jak to prawnie wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Przepisy ustanawiające otulinę określają sposób jej zagospodarowania i ograniczenia. A główna decyzja należy do dyrektora Parku, bo to on opiniuje iinwestycje. http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/sn-odmowa-budowy-domu-w-otulinie-parku-narodowego-nie-byla-bezprawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e2rduo 25.02.2018 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Czyli muszę czekać na rozwój sprawy i liczyć się z możliwością wystąpienia problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts