Gość Arturo72 29.03.2018 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) hehe, zapewniam cie wiem jakie mam zużycie i umiem liczyć, to jest bez znaczenia... nie karm ludzi różnymi teorami, przykładami itd pokazując szacunkowe zużycie... Jakimi ? Stawkami kWh ? Przecież dla każdego są takie same. W czym masz problem ? Z liczeniem tych stawek ? Jak masz problem z liczeniem to podaj mi swoje zużycie prądu w domu w tygodniu od 6-13 od 13-15 od 15-22 od 22-6 I od piątku od 22 do poniedziałku do 6 to policze Ci. Edytowane 29 Marca 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.03.2018 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 hehe, zapewniam cie ....... Ale w czym masz problem? Jak rachunki Arturo Ci nie pasują to w jednym z postów poniżej podałem faktyczne za cały ubiegły rok od 1 stycznia do 31 grudnia dla całego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 29.03.2018 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 lolson28.Podam ci dane od kiedy się wprowadziłem:Rejon En Łódź Teren.Łączna suma faktur od wprowadzenia: 3837zł brutto za 8575kwh (w drogiej 1960, w taniej 6615). Średnia cena kwh=0,447złPrąd brutto u mnie kosztuje w taniej 0,3321zł a w drogiej 0,6760. Do przejścia na G12W płaciłem za g11 w zależności od zużycia albo 0,60 albo 0,61 (kwoty brutto z faktury)Oblicz sobie co potrzebujesz. Masz wszystkie dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 29.03.2018 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Mam rzeczywiste rachunki 8 lat wstecz.... Można mieć rzeczywiste 8 lat wstecz tak samo jak szacunkowe przez 5 lat. https://tech.wp.pl/gigantyczny-rachunek-za-prad-przez-5-lat-kontrolerzy-nie-odczytali-licznika-6034887264588417a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.03.2018 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Można mieć rzeczywiste 8 lat wstecz tak samo jak szacunkowe przez 5 lat. https://tech.wp.pl/gigantyczny-rachunek-za-prad-przez-5-lat-kontrolerzy-nie-odczytali-licznika-6034887264588417a Nie można bo liczniki przy taryfach G są spisywane przez dystrybutora w zależności od umowy co miesiąc, dwa lub sześć i te stany są przekazywane sprzedawcy. Jeśli godzisz się na szacunkowe rozliczenie to dostaniesz po takim okresie rozliczenie. U mnie dystrybutor jest co dwa miesiące, spisuje aktualny stan licznika i na tej podstawie otrzymuję FV. Przy umowie kompleksowej za dystrybucję i sprzedaż razem a gdy masz innego sprzedawcę niż dystrybutora od każdego z nich osobno. Na podstawie jednego czy nawet kilku przypadków na kilka milionów odbiorców nie wyciągaj pochopnych wniosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Pogadaj z kolegą z forum "Värmepumpsägare" on ma same grzejniki i do tego "dziurawy" dom. Rozjaśni Ci sprawę grzejników. Pewnie grosze płaci z grzejnikami i dziurawym domem. W domu 23 stopnie przez całą dobę. Pełen luksus. Dodaj do tego jeszcze jedną informację, że napędza to wszystko mało używana pompka ze skandynawii. Jakimi ? Stawkami kWh ? Przecież dla każdego są takie same. W czym masz problem ? Z liczeniem tych stawek ? Jak masz problem z liczeniem to podaj mi swoje zużycie prądu w domu w tygodniu od 6-13 od 13-15 od 15-22 od 22-6 I od piątku od 22 do poniedziałku do 6 to policze Ci. Najpierw policz u siebie. Potrafisz podać stawki zawierające wszystkie opłaty ? Czy szacunkiem zarzucisz ? Nie podawaj średniej , mało ona wnosi. Ale w czym masz problem? Jak rachunki Arturo Ci nie pasują to w jednym z postów poniżej podałem faktyczne za cały ubiegły rok od 1 stycznia do 31 grudnia dla całego domu. Przepisałeś kwotę z faktury , stawek nie podałeś do tej pory. Naprawdę nie potrafisz tego policzyć ? lolson28. Podam ci dane od kiedy się wprowadziłem: Rejon En Łódź Teren. Łączna suma faktur od wprowadzenia: 3837zł brutto za 8575kwh (w drogiej 1960, w taniej 6615). Średnia cena kwh=0,447zł Prąd brutto u mnie kosztuje w taniej 0,3321zł a w drogiej 0,6760. Do przejścia na G12W płaciłem za g11 w zależności od zużycia albo 0,60 albo 0,61 (kwoty brutto z faktury) Oblicz sobie co potrzebujesz. Masz wszystkie dane. Czy Twoje stawki zawierają wszystkie dodatkowe opłaty wyszczególnione na fakturze (przesył, opłaty) ? Jeśli tak , to brawo. Jako pierwszy policzyłeś to dla G12. Podawana przez Ciebie średnia mało wnosi do rozmowy , ponieważ pewnie ogrzewasz dom przy pomocy energii elektrycznej a to znacznie wpływa na wynikową średnią. Edytowane 29 Marca 2018 przez lolson28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2018 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,23205939,ten-czlowiek-szkodzi-wszystkim-posel-szczerze-o-szarej.html#Z_MTstream Taka sobie rozmowa dwóch ludzi z partii Kukiza, przekonują, że przecinkami posługują się nadzwyczaj sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Wychodzi na to , że G12W jest dobre tylko dla ogrzewających dom przy pomocy energii elektrycznej lub dla żyjących w nocy i w weekendy Czyli jeśli ktoś żyje tak jak powyżej napisałem to pompa ciepła (może być używka) a jeśli ktoś żyje inaczej to gaz. Edytowane 29 Marca 2018 przez lolson28 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pompeo 29.03.2018 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Tak wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 29.03.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 O czym ty majaczysz...? Liczniki podaje na bierzaco i rozliczam sie co miesiac... Raz jak nie 2 razy w roku liczniki sa spisywane przez dystrybutora.... NIGDY nie ma niedoplat A i mam tez PC wraz z instalacja wysokotemperaturowa... na to tez masz jakas wklejke? Nie rozumiesz, moja "wklejka" jak to nazwałes dotyczyła kolegi Arturo, który od 4 lat jedzie na rachunkach szacunkowych. A instalacje wysokotemperaturowa możesz mieć, kto bogatemu zabroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.03.2018 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Potrafisz podać stawki zawierające wszystkie opłaty ? Czy szacunkiem zarzucisz ? Nie podawaj średniej , mało ona wnosi. Czy Ty jesteś ślepy czy ...dziwny ? Poniżej masz wyszczególnione i obecnie obowiązujące ceny(stawki) kWh w Tauron Gliwice w taryfie G12W ze wszystkimi stałymi opłatami. I wg TYCH stawek,obowiązujących na dzień dzisiejszy w Tauron Gliwice w taryfie G12W za zużyte 1468kWh ZAPŁACIŁEM 561,48 zł. Uważasz,że za mało zapłaciłem ? Matematyka kolego,matematyka... Edytowane 29 Marca 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.03.2018 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Przepisałeś kwotę z faktury , stawek nie podałeś do tej pory. Naprawdę nie potrafisz tego policzyć ? Ja wymiękam - z polonistą nie będę dyskutował o matematyce. Podałem Ci wszystkie dane - zużycie, stawki za dzienną i nocną wraz z opłatami i kwotę całkowitą z FV. Podziel, pomnóż sobie jak Ci pasuje i nawet możesz to tu wrzucić jak chcesz aby wszyscy wiedzieli co Ci po głowie chodzi. Nie wypisuj też głupot że tylko tym co żyją w nocy i grzeją prądem taryfa G12 lub G12W się opłaca bo bredzisz. Trzeba się mocno starać aby G11 wyszła taniej w rozliczeniu rocznym niż tamte taryfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 29.03.2018 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Widać, że to zwykły troll. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Czy Ty jesteś ślepy czy ...dziwny ? Poniżej masz wyszczególnione i obecnie obowiązujące ceny(stawki) kWh w Tauron Gliwice w taryfie G12W ze wszystkimi stałymi opłatami. [ATTACH=CONFIG]410176[/ATTACH] I wg TYCH stawek,obowiązujących na dzień dzisiejszy w Tauron Gliwice w taryfie G12W za zużyte 1468kWh ZAPŁACIŁEM 561,48 zł. Uważasz,że za mało zapłaciłem ? Matematyka kolego,matematyka... Zdjęcie, które wklejasz wszędzie, mówi mi że zapłaciłeś 561 zł za prąd. Nic więcej. Potrafisz tak obliczyć stawkę za drogie i tanie godziny , aby zawierała ona wszystkie dodatkowe opłaty ? Błagam Cię, nie pisz mi że średnia wychodzi Ci tyle czy tyle. Ja wymiękam - z polonistą nie będę dyskutował o matematyce. Podałem Ci wszystkie dane - zużycie, stawki za dzienną i nocną wraz z opłatami i kwotę całkowitą z FV. Podziel, pomnóż sobie jak Ci pasuje i nawet możesz to tu wrzucić jak chcesz aby wszyscy wiedzieli co Ci po głowie chodzi. Nie wypisuj też głupot że tylko tym co żyją w nocy i grzeją prądem taryfa G12 lub G12W się opłaca bo bredzisz. Trzeba się mocno starać aby G11 wyszła taniej w rozliczeniu rocznym niż tamte taryfy. Podałeś stawki + kwotę miesięczną za dodatkowe opłaty. Potrafisz tą dodatkową kwotę wkomponować w swoje stawki ? Odpisz że nie i dam Ci spokój. Widać, że to zwykły troll. Na Tobie zawiodłem się najbardziej. Jako jedyny masz w PGE i na Twoich wyliczeniach najbardziej mi zależało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.03.2018 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Zdjęcie, które wklejasz wszędzie, mówi mi że zapłaciłeś 561 zł za prąd. Nic więcej. Potrafisz tak obliczyć stawkę za drogie i tanie godziny , aby zawierała ona wszystkie dodatkowe opłaty ? Błagam Cię, nie pisz mi że średnia wychodzi Ci tyle czy tyle. Podałeś stawki + kwotę miesięczną za dodatkowe opłaty. Potrafisz tą dodatkową kwotę wkomponować w swoje stawki ? Odpisz że nie i dam Ci spokój. Na Tobie zawiodłem się najbardziej. Jako jedyny masz w PGE i na Twoich wyliczeniach najbardziej mi zależało. Jaka średnia ? Jestes az tak zjarany ? Ty naprawdę jesteś aż tak... ? Na czerwono masz zaznaczone OFICJALNE stawki w Tauron Gliwice. Ze wszystkimi dodatkami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.03.2018 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Zdjęcie, które wklejasz wszędzie, mówi mi że zapłaciłeś 561 zł za prąd. Nic więcej. Potrafisz tak obliczyć stawkę za drogie i tanie godziny , aby zawierała ona wszystkie dodatkowe opłaty ? Błagam Cię, nie pisz mi że średnia wychodzi Ci tyle czy tyle. Podałeś stawki + kwotę miesięczną za dodatkowe opłaty. Potrafisz tą dodatkową kwotę wkomponować w swoje stawki ? Odpisz że nie i dam Ci spokój. Na Tobie zawiodłem się najbardziej. Jako jedyny masz w PGE i na Twoich wyliczeniach najbardziej mi zależało. Jeśli chcesz to sobie przelicz i jak pisałem możesz je tu opublikować mnie szkoda kalkulatora. Moje dane z ubiegłego roku również pochodzą wyłącznie z PGE. Innego sprzedawcę mam od 1 stycznia tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Jaka średnia ? Jestes az tak zjarany ? Ty naprawdę jesteś aż tak... ? Na czerwono masz zaznaczone OFICJALNE stawki w Tauron Gliwice. Ze wszystkimi dodatkami ! Potrafisz je dodać i podać mi tylko dwie liczby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Jeśli chcesz to sobie przelicz i jak pisałem możesz je tu opublikować mnie szkoda kalkulatora. Moje dane z ubiegłego roku również pochodzą wyłącznie z PGE. Innego sprzedawcę mam od 1 stycznia tego roku. Zmieniłeś sprzedawcę ? Znasz jego stawki , czy może w ciemno jedziesz ? A może szacujesz tak jak to robi Arturo ? Szkoda Ci kalkulatora ? Dam Ci małą podpowiedź do wyliczenia stawek. Na kalkulatorze masz tajny znak -----> % <-------- wykorzystaj go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.03.2018 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Hm... moze tak byc... albo najzwyklej tempy I to ponadprzecietnie Spójrzcie na stopkę a wszystko będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.03.2018 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Potrafisz je dodać i podać mi tylko dwie liczby ? Nie,jak masz problem z dodawaniem to podstawówki się cofnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts