lolson28 29.03.2018 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Spójrzcie na stopkę a wszystko będzie jasne Brawo Sherlocku. Udało Ci się . Nie,jak masz problem z dodawaniem to podstawówki się cofnij... Nazwywasz siebie świadomym inwestorem a nie potrafisz policzyć prostych rzeczy ? Skoro nie potrafisz policzyć z całej faktury , spróbujmy inaczej aby było łatwiej. Wyobraź sobie że zużyjesz 1 kWh energii w drogich godzinach i 1kWh w tanich. Ile zapłacisz za to zużycie w drogiej a ile w taniej wliczajac do ceny wszystkie dodatkowe opłaty. Jak wkleisz zdjęcie z fakturą to się wkurzę !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 "VärmepumpsägareOLIMP FORUM - oświecona góra rankingu... Ta wiadomość jest ukryta ponieważ Värmepumpsägarejest na Liście Ignorowanych.Zobacz postUsuń Użytkownika z Listy Ignorowanych" Kurde namieszałem coś kiedyś i nie potrafię tego odkręcić. Pomoże ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2018 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Nie namieszałeś, tylko dodałeś go do listy ignorowanych, o czym zresztą piszesz w stopce Jak Ty Forum nie potrafisz obsłużyć, to nie dziwię się, że nie potrafisz z faktury odczytać potrzebnych Ci danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Dzieki, już myślałem że znowu mod. dobiera mi się do konta. ps. znowu to samo mi się wyświetliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.03.2018 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Wyobraź sobie że zużyjesz 1 kWh energii w drogich godzinach i 1kWh w tanich. Ile zapłacisz za to zużycie w drogiej a ile w taniej wliczajac do ceny wszystkie dodatkowe opłaty. Jak wkleisz zdjęcie z fakturą to się wkurzę !!!!! Nie interesuje mnie to bo nie przykładam do tego wagi. Ile wyjdzie to wyjdzie,ważne,że na pewno taniej niż gdybym miał G11. Ty chcesz wiedzieć dokładnie to masz wszyskie dane i stawki i podstaw pod nie swoje zużycie i Ci wyjdzie albo dodaj wszystkie składniki do siebie. Edytowane 29 Marca 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.03.2018 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Na kalkulatorze masz tajny znak -----> % <-------- wykorzystaj go. Nawet na tak prostym przykładzie widać że masz braki z matematyki albo nie wszystkie lekcje zaliczyłeś. Tam gdzie potrzebne trzy proste działania ty potrzebujesz % i kilku działań więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 No logiczne że wyjdzie taniej , bo pompa kręcąc się w nocy nabija Ci tanie godziny i Twoja magiczna średnia jest magiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Nawet na tak prostym przykładzie widać że masz braki z matematyki albo nie wszystkie lekcje zaliczyłeś. Tam gdzie potrzebne trzy proste działania ty potrzebujesz % i kilku działań więcej. Ty nie potrafisz nawet tych trzech prostych działań wykonać. Przestań odpisywać na moje posty bo pomyślę że nabijasz do 5k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.03.2018 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) No logiczne że wyjdzie taniej , bo pompa kręcąc się w nocy nabija Ci tanie godziny i Twoja magiczna średnia jest magiczna. Lodówka i reku chodzą również w godzinach 13-15 I 22-6 ,TV i kompy chodzą po 22 bo nie kładę się z kurami. Od piątku od 22 do poniedziałku do 6 lodówka chodzi i reku też,do tego TV od rana,pralka,kompy,obiady,prasowania itp. To wszystko w tanim prądzie i sam bytowy. Zatem ? Edytowane 29 Marca 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Lodówka i reku chodzą również w godzinach 13-15 I 22-6 ,TV i kompy chodzą po 22 bo nie kładę się z kurami. Od piątku od 22 do poniedziałku do 6 lodówka chodzi i reku też,do tego TV od rana,pralka,kompy itp. To wszystko w tanim prądzie i sam bytowy. Zatem ? A światło w toalecie w których godzinach ? Weź daj spokój. Pracująca w nocy lodówka jest świetnym przykładem tego że żyjesz w nocy ponieważ często ją otwierasz aby się włączyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.03.2018 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) A światło w toalecie w których godzinach ? Weź daj spokój. Pracująca w nocy lodówka jest świetnym przykładem tego że żyjesz w nocy ponieważ często ją otwierasz aby się włączyła. Weź se młotek..zapewne Ty wyłączasz lodówkę na noc tak jak wentylację i jesteś bezrobotny i w tygodniu od rana siedzisz w domu i nic tylko pierzesz i gotujesz a w soboty masz już dość tego siedzenia od rana w domu w tygodniu to idziesz z kumplami na piwo... I male podsumowanie równo po miesiącu od przejścia na G12W: -zużycie prądu w całym domu-731kWh z czego: -w taniej taryfie 561kWh -w drogiej taryfie 170kWh z czego 440kWh to c.o i cwu(c.o 330kWh) 100% w taniej taryfie i z tego wychodzi,że prąd bytowy za miesiąc to 291kWh i tu niespodzianka: -prąd bytowy w taniej taryfie 121kWh -prąd bytowy w drogiej taryfie 170kWh Czyli prądu bytowego zużywam więcej w drogiej taryfie. Bytowy czyli lodówka i inne urządzenia na prąd: 121kWh w taniej łącznie z weekendami czyli od pon do piątku 13-15 I 22-6 I od piątku 22 do poniedziałku 6. 170kWh w drogiej tylko w tygodniu od pon do piątku od 6-13 I od 15-22. Teraz masz dane w Tauron Gliwice,podstaw to sobie. Edytowane 29 Marca 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Arturo po co Ty mi to wszystko wklejasz ? Żyj sobie o której chcesz. To Twoja sprawa. Tylko daj mi te dwie liczby o które pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacku6 29.03.2018 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Ale w czym masz problem? Jak rachunki Arturo Ci nie pasują to w jednym z postów poniżej podałem faktyczne za cały ubiegły rok od 1 stycznia do 31 grudnia dla całego domu. Heh kolego czy ty jestes Arturo czy nie umiesz czytac? Nie interesuja mnie kompletnie twoje rachunki ani zużycie ani cokolwiek, nie interesuja mnie tez stawki podawane przez Arturo itd bo ja sobie je sam umiem znalesc policzyc, przemnozyc itd Pisze do niego tylko w temacie szacunkowych danych... niech nie udowadnia jakichś teorii czy cos jest tanie czy nie albo bardziej oplacalne na swoim przykladzie skoro pokazuje szacunkowe dane... niech pokaze faktyczne dane i sprawa zalatwiona, przez ja nie twierdze ze on cos ukrywa tylko niech nie posluguje sie szacunkowymi odczytami, zrozumiales czy jeszcze nie dociera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.03.2018 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Arturo po co Ty mi to wszystko wklejasz ? Żyj sobie o której chcesz. To Twoja sprawa. Tylko daj mi te dwie liczby o które pytałem. Licz,dla ułatwienia masz wszystkie dane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.03.2018 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) niech nie udowadnia jakichś teorii czy cos jest tanie czy nie albo bardziej oplacalne na swoim przykladzie skoro pokazuje szacunkowe dane... niech pokaze faktyczne dane i sprawa zalatwiona, Nie chce mi się Ja nie mam zamiaru nic udowadniać bo sądzę,że każdy potrafi sobie sam policzyć znając ceny kWh i wiedząc ile zużywają prądu. Chyba,że się mylę i są tacy,którzy nie skończyli podstawówki i nie potrafią dodawać i mnożyć i nie mają pojęcia ile prądu im idzie ??? Ja potrafię liczyć i z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ mogę powiedzieć,że G12W jest bardziej opłacalna niż G11,nawet nie mając ogrzewania prądem czy pompą ciepła. Edytowane 29 Marca 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Ja potrafię liczyć i z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ mogę powiedzieć,że G12W jest bardziej opłacalna niż G11,nawet nie mając ogrzewania prądem czy pompą ciepła. Skoro jesteś taki jak piszesz to podaj mi stawkę za kWh w tanich i drogich godzinach. Bez ściemniania , kręcenia , wklejania zdjęć i dziwnych opisów. Tylko dwie liczby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacku6 29.03.2018 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Nie chce mi się Ja nie mam zamiaru nic udowadniać bo sądzę,że każdy potrafi sobie sam policzyć znając ceny kWh. Chyba,że się mylę i są tacy,którzy nie skończyli podstawówki i nie potrafią dodawać i mnożyć ??? Ja potrafię liczyć i z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ mogę powiedzieć,że G12W jest bardziej opłacalna niż G11,nawet nie mając ogrzewania prądem czy pompą ciepła. Widze ze sie nie rozumiemy, nie pisze tu o oplacalnosci taryfy G12W czy jakiejkolwiek innej w twoim kontekscie bo to że jest bardziej oplacalna nieznacznie ale jest (w zleznosci jakie ktos ma zuzycie) to jest jasne, ja pisze o tym ze wklejasz szacunkowe dane pokazujac ludziom jak malo placisz za prad i stawka nie ma tu najmniejszego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Na tym zdjęciu od Artura są szacunki ? No brawo brawo Panie kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.03.2018 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Prąd brutto u mnie kosztuje w taniej 0,3321zł a w drogiej 0,6760. . Patrz Arturo , dam Ci przykład . Mam nadzieję że kolega zawarł wszystko w swoich cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.03.2018 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Widze ze sie nie rozumiemy, nie pisze tu o oplacalnosci taryfy G12W czy jakiejkolwiek innej w twoim kontekscie bo to że jest bardziej oplacalna nieznacznie ale jest (w zleznosci jakie ktos ma zuzycie) to jest jasne, ja pisze o tym ze wklejasz szacunkowe dane pokazujac ludziom jak malo placisz za prad i stawka nie ma tu najmniejszego znaczenia Jprd. Ja to jeszcze dużo płacę za prąd. Są lepsi tzn oszczędniejsci ode mnie Ja zuzylem na ogrzewanie i cwu od marca 2013 aż 16990kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts