piotrmak 11.07.2018 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Witam, Oczywiście, że można zastanowić się nad zakupem zbiornika, dzięki czemu nie trzeba podpisywać umowy na dostawę gazu tylko z jednym dostawcą. Koszt zakupu zbiornika wraz z montażem oraz podłączeniem do instalacji nie jest mały. Dochodzą nam jeszcze koszty przeglądu zbiornika oraz zakup samego kotła kondensacyjnego. Podsumowując te koszty wychodzi nam podobna kwota jak w przypadku powietrznej pompy ciepła, której roczne koszty ogrzewania budynku są na znacznie niższym poziomie. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers-Bosch Rozumiem, że pompę klient dostaje gratis. Kosztuje tylko kocioł gazowy. No i pompa nie wymaga żadnych przeglądów??? Czy jednak wymaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 11.07.2018 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 3/4 tego co pisze ów konsultant to bełkot marketingowy i niestety taka jest prawda, ale napisał że "Podsumowując te koszty wychodzi nam podobna kwota jak w przypadku powietrznej pompy ciepła" więc tej pompy nie dostajesz gratis. Co do przeglądów moja pompa działa od 2012 roku i żadnych przegladow nie wymagała,działa bez zarzutów ( co prawda mam geuntowa) Piszę to dla tego że sam stałem przed wyborem PCi czy zbiornik na gaz i na szczęście wybrałem PCi i teraz płacę poniżej tysiąca rocznie za CO i CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 11.07.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 przegląd pompy to od 300 do 450 zł takie są stawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 11.07.2018 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Ok zieli. Mój kocioł gazowy też działa już kilka lat bez przeglądów. Wcześniej serwisant dzwonił i naciskał na płatny serwis. Jak się przyjrzałem co robił, to do dzisiaj nie dzwoni. Zbiornik (na własność) z kotłem gazowym to max 50% PPC:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 11.07.2018 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 przegląd pompy to od 300 do 450 zł takie są stawki Ale tylko u tych pijawek co tutaj spamują. Normalne firmy nie wymagają przeglądów, bo tam nie ma co przeglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 11.07.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 przegląd pompy to od 300 do 450 zł takie są stawki To połowa tego co niektórzy płacą rocznie za ogrzewanie:P To w końcu trzeba dzisiaj robić przeglądy PC czy nie? Zgodnie z nową ustawą środowiskową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 11.07.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 zgodnie z kartą gwarancyjną jak masz np na 5 lat to robisz przeglądy bo inaczej tracisz gwarancjea wtedy już pompa nie jest taka tania ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 12.07.2018 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Ale tylko u tych pijawek co tutaj spamują. Normalne firmy nie wymagają przeglądów, bo tam nie ma co przeglądać. Kto nie wymaga, jak nie wymagaja? Masz oficjalne stanowisko od np LG? Jak tak to prosze sie podziel. Zwykle rzadaja wykonawcy instalacji corocznego przegladu w wys. Ok 500zl. Inni na moje pytanie o przeglady juz nie odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 12.07.2018 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 (edytowane) temu PC przy gazie to średnio się opłaca z tego co widzę a to dzięki tym przeglądom niektóre firmy dają umowę że 2 przeglądy do roku po 400zł nawet na forum o pompach na FB ktoś udostępnił swoją umowę i był taki zapis więc w takim wypadku chrzanić ekologie 800zł + 2000zł rocznie za prąd + sam koszt pompy ciepła ale to już przegięcie z tym przeglądem ale nawet 400 zł + dojazd liczny 450 zł za przegląd to ja w nowym aucie za 50tys. mniej płace razem z filtrami Edytowane 12 Lipca 2018 przez robos2234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 12.07.2018 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Ale tylko u tych pijawek co tutaj spamują. Normalne firmy nie wymagają przeglądów, bo tam nie ma co przeglądać. żadna nie wymaga ale tracisz gwarancje 5 letnią po roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 12.07.2018 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Nie znam firmy instalującej która by się wyrzekła bardzo łatwych pieniędzy.Nie znam instalatora, który powie: montuje i zarobiłem już swoje. Później nie róbcie płatnych przeglądów. Dzwońcie dopiero jak coś się stanie. Gwarancję macie pełną np. 5 lat:)Zna ktoś taką firmę która mówi, że nie trzeba robić przeglądów u nich? Wystarczy tylko Pan Zdzisio z Panem Mietkiem spod sklepu, żeby tylko na słuch ocenili:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 12.07.2018 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 nie no przegląd wiadomo że warto zrobić ale cenniki z choinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.07.2018 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Nie ma obowiązku przeglądów. Ja nawet w samochodach ich nie robię. Taniej wychodzi wcześniej zrezygnować z gwarancji, niż przepłacać za wymianę oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 13.07.2018 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Jakby nie patrzeć to poza gwarancją jest jeszcze takie coś jak rękojmia która trwa 2 lata i w tym czasie urządzenie MUSI działać poprawnie ... Rezygnacja z gwarancji nie oznacza rezygnacji z rękojmi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 15.07.2018 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Dziękuję za rady, że mogę dobrowolnie zrezygnować z gwarancji.Że można olać w ogóle przeglądy w nowych autach i każdym innym nowym urządzeniu to też wiem.Ale pytanie brzmiało: Pokażcie mi i innym firmę która utrzyma pełną gwarancję bez płatnych przeglądów.Na Muratorze, wiadomo od zawsze, że PC bez przeglądów (tego nie liczymy w kalkulacjach) , gaz obowiązkowo z corocznymi przeglądamy, a kopciuch to zawsze komin za min 20 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 15.07.2018 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Ale pytanie brzmiało: Pokażcie mi i innym firmę która utrzyma pełną gwarancję bez płatnych przeglądów. Każda firma. Po prostu musisz zaznaczyć że chcesz mieć gwarancję bez płatnych przeglądów. Doliczą Ci przeglądy do ceny instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 15.07.2018 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Doliczą Ci przeglądy do ceny instalacji. I jaki jest sens tego? To ja wolę aby instalacja była tańsza a potem aby przyjechali i zrobili to co muszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 16.07.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 I jaki jest sens tego? To ja wolę aby instalacja była tańsza a potem aby przyjechali i zrobili to co muszą. No to taką dokładnie firmę musisz zatrudnić. Klient wymaga, to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 18.07.2018 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Ale pytanie brzmiało: Pokażcie mi i innym firmę która utrzyma pełną gwarancję bez płatnych przeglądów. Ale to nie zależy od firmy, tylko od INSTALATORA. Jak będzie normalny, to klepnie podpis i pieczątkę. Większość kosztów takiego przeglądu to jest sam dojazd, czas dojazdu i powrotu, a nie samego serwisu który składa się w pierwszych pięciu latach (w kolejnych zresztą też) na spojrzenie zużycia energii i ew. zabrudzenia wymiennika. Powtarzam, w PC nie trzeba NIC serwisować póki oczywiste objawy nie wskazują na awarię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 19.07.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 a. Powtarzam, w PC nie trzeba NIC serwisować póki oczywiste objawy nie wskazują na awarię. W zasadzie masz rację . Ale ... te 'oczywiste objawy ' nie są oczywiste dla każdego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts