oligrako 03.03.2018 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam Proszę o radę. Meble kuchenne mam w kolorze czekoladowego wenge oraz biały połysk, płytki na ścianach są w białym połysku i.... zmieniam podłogę bo założyłam chropowate płytki i są masakryczne w użytkowaniu.Pytanie jaki kolor podłogi będzie pasował.Nadmienię, że w salonie mam płytki czarne w połysku i chciałabym to jakoś zgrać. Myślałam o jasnym szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 03.03.2018 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Wrzuć foto, będzie łatwiej doradzić. Kuchnia to osobne pomieszczenie, czy aneks kuchenny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oligrako 04.03.2018 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kuchnia jest osobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 04.03.2018 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Blady jasnoszary taka sama fuga, a w przedpokoju płytki też wymienisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oligrako 05.03.2018 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Tak, płytki będą wymieniane wszędzie, radzicie rozmiar 60x60 czy może płytki 15x60 w kolorze szarym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 05.03.2018 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) A czy nie chcesz przy okazji modernizacji podłogi trochę podrasować styl kuchni? Gdybyś dała podłogę we wzory, kuchnia zyskałaby ciekawy akcent. Mam u siebie płytki cementowe, są cudne i do tego bardzo łatwe w utrzymaniu czystości. A wybór wzorów i kolorów jest ogromny więc łatwo coś wyszukać żeby pasowało do wenge. Edytowane 5 Marca 2018 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2018 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 tylko czy będzie pasować do salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 05.03.2018 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Kuchnia jest przecież osobno. Po co podłoga w kuchni ma pasować do salonu? Po drodze jest korytarz więc niech sobie oligrako wybierze do kuchni najpiękniejsze płytki cementowe jakie znajdzie, tylko koniecznie z opaską dywanową wzdłuż ścian. Te płytki na opaskę mogą być szare, tak jak płytki w holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oligrako 06.03.2018 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Piszesz że masz u siebie płytki cementowe w kuchni, mogłabym zobaczyć zdjęcia?Nie za bardzo rozumiem o jaką opaskę dywanową chodzi.A co z podłogą w przedpokoju- muszą być identyczne z tą w kuchni- czyli też cementowa w przedpokoju???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 06.03.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 (edytowane) A czy kolor ścian w kuchni dobrałaś do koloru w salonie? Nie wiem dlaczego trzeba sobie narzucać reżim integracji kuchni z salonem czy holem. Kuchnia to kuchnia i nie ma co robić z niej filii salonu. U siebie mam cementowe płytki w spiżarni i w pralni. Są cudne i gładziutkie jak masło więc mycie podłogi to przyjemność, a przy tym mój synek nie ślizga się po tej podłodze. Niestety nie mogę tego powiedzieć o gresie - tu mały łapie zajączki co chwilę. W kuchni mam biały gres w połysku, a w holu biało-szary gres. Pięknie to wygląda i nie ma kolizji, że każda podłoga jest inna. A opaska dywanowa, to pas płytki w innym kolorze, położony wzdłuż ścian. Korzyść jest też taka, że taki pas ładnie odcina granice podłóg w różnych pomieszczeniach - zobacz jak zrobiłam u siebie próg między kuchnią a spiżarką. PS. jeszcze Ci zdradzę, że ta podłoga ze spiżarni była najtańsza, a jak przychodzą koleżanki oglądać nasz dom, to chwalą inne podłogi, ale za to przy tej - to klękają żeby ją dotknąć - bo taka jest słodka. Mój najlepszy zakup. Pewnie przez to nie wstawię drzwi do spiżarni, bo chcę ją oglądać non stop. Edytowane 6 Marca 2018 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 kilka razy przeczytałam w czasopiśmie wnętrzarskim, że cementowe płytki wymagają bardziej pracochłonnej pielęgnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 06.03.2018 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Jeszcze nie robiłam im żadnej szczególnej pielęgnacji. Płytki nie wyglądają jakby jej potrzebowały. Ze względu na dziecko ograniczam ilość chemii w domu i nie chcę nic wcierać w podłogę. Pytanie jest czy moje płytki są cementowe czy to jest zwykła terakota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 w czasopismach występowały płytki z pracowni Purpura. Oni mają na swojej stronie opis pielęgnacji. Stąd te ostrzeżenia w czasopismach wnętrzarskich - chodzi o ich matowienie (pokrywanie się patyną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts