Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont starego domu - kontra budowa nowego.

Recommended Posts

Mogę kupić dom do remontu , dom pochodzi z 1920r , pow. ok 100m2 do zrobienia wszystko( dach przeciekał więźba zgniata , strop to powała lało się po niej pewnie do zerwania ściany nad oknami widoczne pęknięcia na wylot , brak łazienki , ogrzewania tylko stare piece ) - za dom powiedzieli 80-100tyś , działka 6arów region ( podkarpackie ) , czy opłaca się taki dom remontować i le trzeba wydać na remont .

3619d0d904c73a0dmed.png

Albo budować nowy dom - czy zamieszce się w budowie takiego domu ( bez umeblowania i działki ) , w projekcie chciałbym zrezygnować z kominka , i zamiast stropu lanego zrobić z drewna stropodach .

https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-kostrzewach-md5321626540fb

Mogę kupić działkę 8arów za 40,000 .

Edytowane przez robin31

ile kosztują działki uzbrojone w tj lokalizacji? Bo to jest warte cena działki - koszty rozbiórki.

Chyba, że jesteś pasjonatem starego budownictwa i nie chodzi o kasę ale o klimat.

Edytowane przez Elfir

Ceny działek uzbrojonych 5-6 tys za ar , ten dom jest w centrum 10 tyś miasteczka .

W mojej lokalizacji ceny nieruchomości to porażka za stare stodoły cenią po 100tys .

Mogę kupić działkę pod lasem 8 arów za 40,000 , nieuzbrojona ( tzn jest prąd ) i będą kładli w tym roku wodociąg.

Ceny działek uzbrojonych 5-6 tys za ar , ten dom jest w centrum 10 tyś miasteczka .

W mojej lokalizacji ceny nieruchomości to porażka za stare stodoły cenią po 100tys .

Mogę kupić działkę pod lasem 8 arów za 40,000 , nieuzbrojona ( tzn jest prąd ) i będą kładli w tym roku wodociąg.

To nie dom to ruina, jedynie zrównanie go z ziemią i postawienie nowego, w remonty się nawet nie pchaj chyba że nie masz co z kasą zrobić.

Pewnie fundamenty wilgotne.

Jeżeli się nie pali wybierz drugą opcję czyli zakup ziemi pod lasem i budowę od podstaw.

Potwierdzam to co napisał tkaczor123 nie brał bym się za taką ruinę w dodatku dolicz cenę wyburzenia bo nawet bym nie inwestował w remont tego czegoś. Jak za 40 tysi masz do kupienia działkę pod lasem w dodatku 8 arów to bym się nawet nie wahał tylko brał. Las, cisza, spokój, blisko na grzybki w dodatku codziennie piękna dzika zwierzyna koło domu. Sprawdź tylko czy jest ważny na tej działce pod lasem Plan zagospodarowania terenu i czy jest możliwość zabudowy jednorodzinnej.

Napisałeś, że jest tylko prąd. Wystarczy. Zanim się wybudujesz będzie kanaliza a jak nie będzie wody zawsze można wykopać studnię. Ja czekam na prąd a w gminie mi powiedzieli że sam muszę zapłacić za kanalize a że jest 250m to wyszło 50 tysięcy więc ich olałem i będzie eko zbiornik.

Edytowane przez wojtf23

• 1 month później...