markkk 04.03.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 (edytowane) WitamNaczytałem się wiele postów na temat dawania folii pod panele. I większość pisze że folie paroizolacyjne daje się pod panele bo tak jest w gwarancji producenta paneli. Ale jaki to ma sens przy podłogówce na moim przykładzie? Dom parterowy bez poddasza użytkowego. U mnie jest tak: - folia budowlana i na niej wylany chudziak- folia i na tym styropian 16cm w 2 warstwach- folia srebrna do podłogówki i na niej podłogówka- jastrych cementowy ok 9cm i pytanie: czy jest sens znowu dawać folie i na to podkład i dopiero panele czy można ta folie pominąć ? Przecież podłogówka jak jak grzeje to tym bardziej wilgoć jakby w ogóle była to wyparuje poprzez szpary miedzy panelami i perforacją podkładu. Czy to tylko nagonka producentów i zabezpieczenie się gwaranta jakby ktoś panele położył na "mokra" wylewkę. Nie chodzi mi o gwarancje na panele i koszt folii a jedynie sens tego konkretnie na moim przykładzie. Bardzo będę wdzięczny za sensowne odpowiedzi (nie takie że ja dałem dla świętego spokoju albo że bałem się o gwarancję). Edytowane 4 Marca 2018 przez markkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.03.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Piszesz najpierw, że daje się tylko dla gwarancji, a potem doszukujesz się sensu?Chcesz - rezygnujesz z gwarancji.Jeszcze dla pewności sprawdź, czy nie musisz wypełnić protokołu z wygrzewania żeby gwarancja była ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markkk 04.03.2018 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Nie ja piszę, inni tak piszą że dali dla gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts