Błażej 1985 04.03.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Witam wszystkich na forum. Założyłem temat bo mam problem ze starym płotem wybudowanym 25 lat temu.Płot jest z pomarańczowej cegły klinkierowej, ma już swoje lata i wygląda niezbyt ładnie. Proszę o Wasze rady i pomysły co można z takim fantem zrobić. Konstrukcja płotu jak i fundament są bardzo solidne, więc rozbiórka niekoniecznie wchodzi w rachubę. Myślałem o otynkowaniu, coś takiego jak stosuje się na domach tz. jakiś klej i tyn sylikatowy, ale czy na cegle klinkierowej coś takiego zda egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.03.2018 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Co znaczy "niezbyt ładnie"? Dobre umycie i impregnacja nie pomogą? Ewentualnie nowe fugi?Szkoda klinkier chować pod tynkiem - to jak ubieranie pięknej kobiety (choćby i leciwej) w burkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej 1985 05.03.2018 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Co znaczy "niezbyt ładnie"? Dobre umycie i impregnacja nie pomogą? Ewentualnie nowe fugi? Szkoda klinkier chować pod tynkiem - to jak ubieranie pięknej kobiety (choćby i leciwej) w burkę. Witam, Płot był myty i impregnowany co roku, mimo wszystko z upływem lat stan jego nie jest już najlepszy, ubytki w cegłach i dachówkach, pojawiają się czarne plamy na cegłach. Nie wchodzi w rachubę zostawienie tego w tym stanie. Dom jak i podwórko jest po gruntownej przebudowie w zeszłym roku. Płot nie pasuje kolorystycznie i wizualnie. Proszę o rady co można z tym zrobić, czy da się cegłę klinkierowa otynkować? Zaprawa będzie się trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 05.03.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Wrzuć jakieś zdjęcia by wiadomo było co nie jest ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts