Goloniasty 05.03.2018 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Planuję rozmieścić wszystko w mojej mikro kuchni tak aby zmieścić w niej i płytę grzewczą i zmywarkę i pralkę i aby mieć jeszcze kawałek blatu dla siebie. Finalnie wyszło mi najbardziej optymalne ustawienie piekarnika w drugiej linii zabudowy we wnęce. Jak myślicie czy taka lokalizacja piekarnika może mieć jakieś minusy? Poniżej ilustracje mojego projektu: http://www.editer.pl/fotka/dbdca2d45e5c9d53aa9c33af00b94a84_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 06.03.2018 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Jedyne co przychodzi mi do głowy, to że w czasie otwierania siłą rzeczy blat w tym miejscu musi być pusty. Pomysł w sumie ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goloniasty 06.03.2018 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 zastanawiałem się nad tym i faktycznie to jednak nie jest najlepsze rozwiązanie, bo przez nieuwagę któregoś z domowników można będzie łatwo stracić szybę od drzwi od piekarnika jak ktoś otworzy piekarnik i zapomni np. zdjąć solniczkę z blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 06.03.2018 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Szyba (hartowana z resztą) nie pęknie od uderzenia w solniczkę, bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2018 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 widywałam takie rozwiązania. Bardzo mi się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 06.03.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Ja widzę minus taki, że dość ciężko może się coś wyciągać / wkładać. Drzwiczki chyba nie maja 60cm tak jak blat, więc trzeba się mocno wychylać.A jakby ten piekarnik obrócić o 90 stopni? Drzwiczki byłyby nad pralką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viann 07.03.2018 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Czy minus taki, że projekt wygląda koszmarnie, się liczy? - estetyka leży- uskoki w górnej części zabudowy - wygląda to jak przypadkowo zamontowane szafki bez żadnego planu- nienarożnikowy zlew wciśnięty w narożnik - funkcjonalna klapa- wolnostojącą lodówkę umieszcza się w kuchni jako przemyślany zabieg, nie jako niezabudowaną część zabudowy - to znaczy, że musi mieć wokół siebie trochę oddechu, tak jak wolnowiszącego okapu nie wciska się pomiędzy szafki- jeśli miejsce na zmywarkę jest po prawej stronie zlewu to należy przewidzieć zamknięcie zabudowy z tamtej strony jakąś płytą lub blatem, ponieważ zmywarka nie ma szafki, ale wsuwa się ją pomiędzy szafki stojące po jej obu stronach - w takim przypadku jak zaprezentowany po pierwsze mamy ziejącą dziurę z prawej strony, po drugie blat wisi w powietrzu.- pod płytą indukcyjną pierwsza szuflada jest "ślepa", nie można jej wykorzystać, bo są tam bebechy płyty. Rozumiem, że miały tam być sztućce - nic z tego. Kolejna szuflada trochę za głęboka na sztućce, trzeba to podzielić inaczej.- szczególnie jeśli mamy mało miejsca warto pociągnąć szafki do samego sufitu - i więcej miejsca i tak, wygląda to lżej!- rura z okapu wychodząca nad szafkami - koszmar- przestrzeń nie jest dobrze wykorzystana - można z niej wyciągnąć więcej miejsca na rzeczy, jeśli się wszystko odpowiednio rozplanuje. Nad tą mikrofalówką marnuje się bardzo duży potencjał. Kwestia piekarnika:- piętrzenie na sobie sprzętów, które nie są zabudowane bardzo przypomina mi taki stos brudnych naczyń rozwiązanie 1:ogólnie nie mam nic przeciwko samemu piekarnikowi w drugiej linii zabudowy i gdybym miała rozważać tylko tę kwestię to napisałabym - jasne, rób! tylko żeby to nie było tak naustawiane, tylko wbudowane w szafkę i szafki górne pociągnięte do końca zabudowy, a nie urywające się za okapem. rozwiązanie 2:zrobić słupek z pralką, piekarnikiem i mikrofalówką od drugiej strony, a do końca zabudowy normalnie pociągnąć szafki. rozwiązanie 3:- rozumiem, że piekarnik pod płytą jest niemodny, ale czasem warto się trzymać sprawdzonych rozwiązań, naprawdę. W tym drugim rzędzie zrobiłabym zrobić szafkę. Do sufitu!- w ogóle wszystkie szafki do sufitu, szczególnie jeśli mamy mało miejsca- w szafce nad blatem można zamontować mikrofalówkę Ogólnie to polecam skorzystać z usług architekta wnętrz, kuchnia szczególnie mała i wymagająca to ciężkie pomieszczenie do zaplanowania samemu. A tu niestety widać, że pomoc jest potrzebna. Szkoda wpakować kupę kasy w źle zaprojektowaną kuchnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.03.2018 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Viann - mam szufladę pod indukcją ze sztućcami.Bebechy indukcji mieszczą się w grubości blatu 3 cm. natomiast mikrofala nie może stać nad piekarnikiem bo będzie za wysoko i zbyt daleko, by można było do niej sięgnąć.Zlew też koszmarnie niewygodny będzie w uzytkowaniu Edytowane 7 Marca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka55 08.03.2018 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 . - pod płytą indukcyjną pierwsza szuflada jest "ślepa", nie można jej wykorzystać, bo są tam bebechy płyty. Rozumiem, że miały tam być sztućce - nic z tego. Kolejna szuflada trochę za głęboka na sztućce, trzeba to podzielić inaczej. bzdura, mam pod płytą indukcyjną szufladę na sztućce, płyta w niczym nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chochlik17 08.03.2018 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 ja bym jednak była za obróceniem piekarnika tak, żeby otwierał się nad pralką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viann 08.03.2018 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Widać mam starą płytę, bo u mnie nie było takiej możliwości ale jeśli tak to zwracam honor za szufladę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts