Wegierek 07.03.2018 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Witam. Potrzebuję porady, gdyż będę remontował strych w domu rodziców. Chcemy z żoną zrobić użytkowe poddasze: kuchnia, salon, łazienka oraz 2-3 sypialnie. Poddasze po podłodze ma 85m. Chcemy podnieść całą konstrukcję o kilka pustaków, żeby zyskać jak najwięcej miejsca użytkowego. Chcielibyśmy Was prosić o pomoc jak najlepiej można rozmieścić pomieszczenia oraz czy istnieje możliwość zrobienia takiej konstrukcji dachu na tej powierzchni aby nie było słupów drewnianych podtrzymujących dach. Wstawiam szybki projekt w paincie oraz kilka zdjęć jak to wygląda obecnie Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.03.2018 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 przecież jak chcesz podnosić dach musisz mieć projekt. A architekt naniesie ci podział wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wegierek 11.03.2018 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Dziękuję za taką odpowiedz Przed spotkaniem się z architektem chciałem uzyskać informacje od członków forum na moje pytania. Głównie interesuje mnie konstrukcja dachu o takiej powierzchni bez słupów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.03.2018 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Jeżeli chodzi o dach to spokojnie dach krokwiowo jętkowy wyjdzie bez słupów tym bardziej że dom nie jest szeroki ok 7m. Natomiast " kuchnia, salon, łazienka oraz 2-3 sypialnie." na tej powierzchni to nieporozumienie, te 3 sypialnie to wyjdą klitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wegierek 13.03.2018 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Dzięki za odpowiedź. Jeśli 3 sypialnie nie wyjdą na tym metrażu to 2 też nas zadowolą. Choć oglądaliśmy z żoną mieszkania o powierzchni 65-70 m gdzie są także 2 sypialnie i wcale nie były jakieś małe. Więc na 85 metrach myślałem, że jakoś da się może wygospodarować nawet 3. Generalnie chcemy mieć duży salon z kuchnią a sypialnie mogą być nawet małe. Czy orientujecie się czy blachodachówkę, którą mamy obecnie położoną (była zmieniana ok 4 lata temu) da się jeszcze jakoś wykorzystać? Czy czeka nas kupno całkiem nowej blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.03.2018 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 (edytowane) ale w tych mieszkaniach nie tracisz pow. na klatkę schodową. Na dodatek układ komunikacyjny w mieszkaniach jest bardziej optymalny. U ciebie przez te schody w środku trzeba robić długie korytarze. Łazienka przez dostęp tylko do jednego pionu wod-kan wypada na środku. Na dodatek nie wiem jakiej rady oczekujesz, nie podając wszystkich wymiarów? Wysokości docelowej ścianki kolankowej? Ale i tak bardzo kiepsko widzę te 3 pokoje. Głownie z powodu kompletnie niewygodnego umiejscowienia pionu kanalizacyjnego. Edytowane 13 Marca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remiczka 08.06.2018 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Przepięknie wyglądają te drewniane bale - może warto by było je zostawić? W połączeniu z cegłą będą wyglądały fenomenalnie - do tego deska podłogowa i ciekawe elementy wystroju w stylu loftowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts