adiek 12.03.2018 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 WitajcieCzy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie przy układaniu płytek na ogrzewanie podłogowe?Kafelkarz, który będzie kładł płytki powiedział, że w narożnikach mogę pękać płytki (tam gdzie będą płytki docinane). Jest coś takiego jak maty kompensacyjne np Schlüter-DITRA 25 które kładzie się między wylewkę a płytki.Zastanawiam się czy w jakimś stopniu, maty nie ograniczą przenikanie ciepła:/ Ma ktoś może doświadczenie w tego typu matach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.03.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Wygrzej podłogówkę i normalnie klej płytki. Jak masz nowy dom, przyzwoicie ocieplony, to śpij spokojnie.Maty mają sens, jak chcesz płytki wielkoformatowe na cienką fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiek 12.03.2018 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Podłogówka już całą zimę się wygrzewa - cały czas grzeje z racji zimy i robotników. Teraz czas na płytki 60x60 no i kafelkarz uprzedził, że tak może się dziać ale nie musi. Zastanawiam się czy gra warta świeczi, tym bardziej że mam 40m2 więc za same maty zapłaciłbym ponad 3000zł.Tylko tak jak mówię, jeszcze można by się było zastanawiać jak by te maty w 100% przepuszczały ciepło ale jakoś mi się wierzyć w to do końca nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piasecki 11.01.2019 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Podłogówka już całą zimę się wygrzewa - cały czas grzeje z racji zimy i robotników. Teraz czas na płytki 60x60 no i kafelkarz uprzedził, że tak może się dziać ale nie musi. Zastanawiam się czy gra warta świeczi, tym bardziej że mam 40m2 więc za same maty zapłaciłbym ponad 3000zł. Tylko tak jak mówię, jeszcze można by się było zastanawiać jak by te maty w 100% przepuszczały ciepło ale jakoś mi się wierzyć w to do końca nie chce. Maty kondensacyjne są głównie do zastosowania na ogrzewaniu podłogowym. A jeżeli masz format 60x60 to jest duży format i chcesz zastosować wąską fuge 1-2 mm to mata powinna zostać użyta. Poczytaj karty techniczne mat kompensacyjnych to się dowiesz więcej. Twój glazurnik wie co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 12.01.2019 02:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Twój glazurnik wie co robi A może to nie glazurnik tylko terrakotnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 12.01.2019 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2019 Maty rzeczywiście dają pewność , że płytki nie będą reagować na pracę wylewki . Jest to jednak drogie rozwiązanie . Są jeszcze co najmniej trzy sposoby na nie pękanie płytek . Jeżeli glazurnik upiera się przy matach , to zgódż się , albo zmień na takiego , co potrafi zrobić to inną metodą i udzieli gwarancji oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 13.01.2019 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Ja te maty stosuje na dylatacjach jeśli plytka jest nie cięta to raczej nie pęknie jeśli już to lubią pękać w narożnikach zewnętrznych bo płytka jest osłabiona cięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 14.01.2019 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 ja miałem chyba szczęście bo płytki w domu 20 x 120 i nigdzie nie popękało , i nie wygrzewałem wylewek , a o matach nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts