Kamila. 04.04.2018 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Do kupna działki podeszliśmy bezkompromisowo. Warunków które miały być spełnione było sporo, to i czas się przeciągnął, tym bardziej że ze względu na dzieci, pracę i takie tam pierdoły nie szukaliśmy jej jakoś szczególnie intensywnie Trzymam kciuki za powodzenie i szybki, satysfakcjonujący Cię zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 04.04.2018 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 My ciśnienia nie mamy również, obecnie mieszkamy w trójkę z rocznym rozrabiakiem na 64m2 więc się spokojnie mieścimy tyle, że zawsze chciałem mieć dom moja druga połówka całe życie mieszkała w domu więc też woli dom wystarczy nam miejsce na grilla/ognisko trochę trawy i miejsce na mój wymarzony hamak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.04.2018 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 To i tak krótko szukałeś Nam znalezienie tej jedynej, z wjazdem od północy, miejscem na staw/basen/ogród/dom/ognisko/blisko autobusu/szkoły/sklepów/lasu/ itp itd zajęło "jedyne" 4 lata. Przychodziły chwile zwątpienia i rozpaczy ( a jakże) ale dziś mówię że warto poczekać na taką działkę, na którą wejdziesz i poczujesz się jak w domu Tego uczucia nie można pomylić z niczym innym no popatrz a ja szukalam jedynie 1,5 tygodnia i bum, mialam sie poddac, to miala byc ostatnia dzialka ktora obejrzymy i piknelo nam wzajemnie. nie ma reguly czasem slepy traf lub odrobina fuksa na pewno nie powinno sie kupowac dzialki "z braku laku" to nie wrozy za dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 04.04.2018 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 i piknelo nam wzajemnie. Bo właśnie o to chodzi żeby piknęło a że u Ciebie trwało to 1,5 tygodnia to nic, tylko sie cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 04.04.2018 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 To i tak krótko szukałeś Nam znalezienie tej jedynej, z wjazdem od północy, miejscem na staw/basen/ogród/dom/ognisko/blisko autobusu/szkoły/sklepów/lasu/ itp itd zajęło "jedyne" 4 lata. Przychodziły chwile zwątpienia i rozpaczy ( a jakże) ale dziś mówię że warto poczekać na taką działkę, na którą wejdziesz i poczujesz się jak w domu Tego uczucia nie można pomylić z niczym innym Szukałem dłużej, ale jakoś mi nie szło, więc skorzystałem z usług agencji, która w kilka weekendów zorganizowała kilkanaście oględzin w interesujących mnie miejscowościach. Cieszę się, że mam to za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 04.04.2018 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Też rozmawiałem z 2 agencjami ale na razie nic nie mają jeśli chodzi o moje wymagania dlatego wsiadam na rower i jeżdżę po okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.04.2018 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Działki najlepiej ogląda się na spacerze ze psem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 04.04.2018 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Psa kupię ale dopiero jak wybuduje dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 04.04.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Szukałem dłużej, ale jakoś mi nie szło, więc skorzystałem z usług agencji, która w kilka weekendów zorganizowała kilkanaście oględzin w interesujących mnie miejscowościach. Cieszę się, że mam to za sobą Rozumiem, mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 05.04.2018 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 można uzyskać jakoś numer KW? Dodam iż na portalach gdzie można takowy kupić nie ma tej KW dostępnej ... Urząd Gminy? W ogóle jest szansa, że podadzą mi ten numer jesli nie jestem właścicielem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 05.04.2018 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Jak już pisałem, nie widzi KW dla tej działki po jej numerze identyfikacyjnym oznacza to ze nie ma KW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 05.04.2018 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Zgodnie z prawem nie mogą podać numeru. Natomiast jeśli właściciel nie ma nic do ukrycia nie powinien robić problemów z podaniem Ci tego numeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 05.04.2018 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Jak już pisałem, nie widzi KW dla tej działki po jej numerze identyfikacyjnym oznacza to ze nie ma KW? Nie, w tych wyszukiwarkach nie znajdziesz większości KW, szczególnie jeśli jest to własność prywatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 05.04.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Księgi wieczyste ( o ile znasz numer) sprawdza się BEZPŁATNIE na stronie - ekw.ms.gov.pl Strony odpłatne sa dla frajerów którzy budują komuś bazę kw podając numer i jeszcze za to zapłacą. Na stronach płatnych NIE MA ksiąg nieruchomości, które nie były wprowadzone do obrotu czyli nie były sprzedawane. Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 05.04.2018 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) właśnie jest to działka gdzie kontakt z właścicielem stał się niemożliwy dlatego chciałem go znaleźć po KW i spróbować się tak skontaktować ok w takim razie będę próbował dalej u sąsiadów. wiem jak odczytać bezpłatnie KW problem tylko zdobyć ten numer KW Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 05.04.2018 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 właśnie sobie pomyślałem ... aby porozmawiać z Panem Stanisławem aby wydzielił resztę działek i pomóc mu to sprzedać w takiej cenie jakiej chce to by się rozeszły raczej względnie szybko do wydzielenia jest jakieś 1,5Ha wtedy te 100m drogi dojazdowej to byłby pryszcz tak jak i dociągnięcie wody/kanalizacji .....a sam bym kupił ostatnią działkę która jest najwyżej położona i jest sucha chyba trzeba go odwiedzić jeszcze raz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 05.04.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 właśnie jest to działka gdzie kontakt z właścicielem stał się niemożliwy dlatego chciałem go znaleźć po KW i spróbować się tak skontaktować ok w takim razie będę próbował dalej u sąsiadów. wiem jak odczytać bezpłatnie KW problem tylko zdobyć ten numer KW W KW nie znajdziesz adresu właściciela. Zobaczysz: I. nr działki i powierzchnię (zawsze do 4 miejsc po przecinku, gdyż do arów system dopisuje dwa zera) II. właściciela - imię nazwiska, niekiedy PESEL (brak adresu !!!) III. obciążenia i służebności IV. hipoteki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 05.04.2018 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Wiem ale w dobie FB jeśli takowy posiadają czy też LinkedIn itp itd można kogoś namierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 06.04.2018 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Faktycznie, lata temu sąsiadkę inwestora (bez adresu w EGiB) skutecznie namierzyłem przez nk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 06.04.2018 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) dlatego potrzebny mi jest numer KW ale nie mam go jak zdobyć ... na razie myślę o działkach, które są do wydzielenia może w niedzielę się przejadę jeszcze raz do właściciela i z nim porozmawiam na temat mojego planu a tak by the way ktoś może ma doświadczenie i chce napisać jak to wyglądało u niego - utwardzenie drogi gminnej na długości 100m (dogadanie się z gmina?) - doprowadzenie wody oraz kanalizacji na długości 100m - ile trwa wydzielenie działki z całą papierologia tzn po jakim czasie można taką działkę nabyć - koszt doprowadzenia 100m elektryki płaci sie tylko za skrzynke koło 2k pln? - gazociąg jest jakieś 600m od działki w sumie w okolic byłoby kilkunastu chętnych na podłączenie gazu podobno pisali petycje wcześniej ale było mało chętnych i nie chcieli ciągnąć dalek ktoś może miał podobny przypadek? Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts