Nitkers 14.03.2018 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Witam! Bardzo proszę o pomoc przy urządzeniu mieszkania. To nasze pierwsze mieszkanie, blok dopiero w budowie. Podjęliśmy szybką decyzję o kupnie, a teraz mam w głowie gonitwę myśli co tu zrobić, wszystko takie nieustawne, a salon z aneksem mały i ciasny, korytarz za wąski, 1. Radzicie zostawić ścianki z wnękami na szafę do zabudowy w sypialniach? Czy postawić prostą ściankę pomiędzy? 2. Aneks kuchenny - planujemy zabudowę w literę L, górne szafki tylko na krótkiej ścianie. Zawsze marzyła mi się witryna na książki, gdzie ją wcisnąć? 3. Marzyła mi się też toaletka z lustrem w sypialni - chyba muszę się z tym pożegnać, bo nie będzie jak przejść koło łóżka. Może macie pomysł na przesunięcie ścianek, wszelkie sugestie mile widziane. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 dla ilu osób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitkers 15.03.2018 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 dla ilu osób? Póki co dla 2, ale zamierzamy tam pomieszkać kilka lat, więc nie chcemy rezygnować z dodatkowego pokoju (docelowo dziecięcego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.03.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 (edytowane) Przede wszystkim powiększyłabym sypialnię rodziców. Dziecko nawet 3-4 letnie i tak będzie się bawić w pokoju, w którym są rodzice, a nie samo. Większy pokój to dopiero dla nastolatka. A w dużej sypialni wejdzie wówczas szafa na całą ścianę i normalne łóżko. W sypialni dziecka można ustawić małe łóżeczko, komodę z przewijakiem, fotel i jakaś szafę na ubranka lub regał na zabawki. Przy wejściu do mieszkania, by nie zawężać przejścia, komoda a nad nią wieszaki na aktualnie noszone kurtki i ewentualnie pawlacz. Szafa zamykana przy wejściu do łazienki na odkurzacz, mopa, wiadro. W kuchni zrobiłam zabudowę równoległą z przejściem 100 cm. Dlaczego nie w U? Bo moim zdaniem zwykłe szafki z szufladami będą bardziej pojemne od kosztownych magic cornerów w szafkach narożnych. Ale jak ktoś chce to można w U. Blat roboczy osłonięty taką ścianką: Do półwyspy dostawiony mały stolik 100x100 (rozkładany), co wystarczy dla 2-3 osób. Do tego niezbyt duża kanapa (170-180 cm), mały stolik kawowy i szafka na TV Edytowane 15 Marca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts