Camilack 15.03.2018 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Witam, zależy mi na burzy mózgów, więc na wstępie napiszę, że jeśli masz jakąkolwiek sugestię, to śmiało napisz coś od siebie! Sprawa wygląda następująco. Dostałem w spadku dom z lat 80-tych. Przeciekający dach, trzy kondygnacje, najwyższa nieocieplona i do kompletnego wykończenia, środkowa i dolna już wykończona, ale oczywiście do remontu. Nie będę tam mieszkał przez najbliższe 10 lat, a mam trochę wolnej gotówki więc wpadłem na pomysł, żeby podzielić te trzy kondygnacje i wynająć każdą z nich. Wejście do każdego piętra jest oddzielne, więc pierwszy problem z głowy. Pozostaje problem ogrzewania i liczników za prąd, ponieważ na parterze jest stały lokator, chciałem odciąć się z mediami od parteru. Teraz pytanie brzmi, czy macie jakiś pomysł na alternatywne ogrzewanie, tak żeby wynajmujący na 1 i 2 piętrze byli całkowicie niezależni od siebie i mogli ogrzewać swoje mieszkania kiedy chcą? Kolejna sprawa to jak rozwiązać najniższym kosztem podział elektryki. Proszę o żywą dyskusję, każdy pomysł mile widziany. Pozdrawiam,Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 19.03.2018 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Hmm ze 100 000zł na start musisz przygotować na remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.03.2018 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 piec na gaz albo prąd a w droższej wersji pompa powietrze-woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts