Marcin1234567890 15.03.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Witam serdecznie wszystkich na tym forum. Złożyłem coś takiego jak na zdjęciach widać to urządzenie załącza mi się o danej godzinie którą mam ustawioną na programatorze czasowym. Chciałbym rozbudować to wszystko żeby na koniec pracy oświetlenie się przyciemniało aż do zgaśnięcia np przez 20 min. Czy jest taka możliwość ??? Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.03.2018 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Schemat i moduły użyte do budowy jak na razie działają w taki sposób iż programator czasowy załącza oświetlenie na określony czas . Samo zapalenie jest uzależnione jeszcze od włącznika zmierzchowego.Rozumiem że po skończonej pracy o określonej godzinie lampa zamiast gasnąć ma się przyciemniać aż do całkowitego gaśnięcia. Cały układ zastąpiony jednym modułem Symulatora świtu zmierzchu ściemniacz, spowoduje realizację Twojego problemu. Proponuję wpisać w google Symulator świtu zmierzchu ściemniacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts