Bolek M.P 17.03.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Witam, mam prośbę do bardziej doświadczonych a mianowicie jak dobrze zabezpieczyć takie połączenie izolacji poziomej ze ścianą nośną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remus1108 27.03.2018 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 https://www.facebook.com/SuperViral.TV/videos/1621349581236338/?t=1 ktos taki filmika puscil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remus1108 01.04.2018 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Ktos napisze jak dobrze to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.04.2018 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) A jaką masz hydroizolację pionową? Folia kubełkowa nie jest hydroizolacją.Do wysokości izolacji poziomej chcesz przysypać ziemią/opaską? IMO to zły pomysł. A jak niżej będzie cokół to i tak trzeba będzie obciąć tę folię kubełkową i do położyć coś na XPSa. Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2018 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Zgaduję - Dysperbit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek M.P 01.04.2018 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Mam ściany fundamentowe pomalowane dysperbitem x2 > xps > folia kubełkowa. Budynek ma drenaż opaskowy . Folie kubełkową mogę wyciągnąć z pod papy bo jest założona tylko jakieś 10cm . Nie będzie cokołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.04.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Mam ściany fundamentowe pomalowane dysperbitem x2 > xps > folia kubełkowa. Budynek ma drenaż opaskowy . Folie kubełkową mogę wyciągnąć z pod papy bo jest założona tylko jakieś 10cm . Nie będzie cokołu To nie masz co łączyć. Jak obsypiesz do wysokości izolacji poziomej, to woda będzie miała dosyć łatwą drogę w czasie intensywnych opadów nad izolację poziomą. Dlatego ja dałem się przekonać do podniesienia poziomu zero do 0,5m co dało jakieś 20cm cokołu (od opaski z kostki do góry chudziaka). Jak masz na równo, to będą chwile w czasie intensywnych opadów że poziom wody będzie ponad papą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 02.04.2018 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Przecież w/g kolegi Kaizena ważna jest tylko izolacja pozioma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 02.04.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Jak cokołu nie będzie to musisz lekko odkopać, wyciąć kawałek styroduru (30 cm) , obciąć papę na równo ze ścianą. następnie położy izolację dwuskładnikową z wtopioną siatką na styku fundament ściana nośną (dlatego aby nic nie podciekało pod papa do środka budynku Przykleić styrodur od nowa. Jak nie chcesz wycinać styroduru to możesz to samo zrobić wyciągając izolację bardzo elastyczną, ściana, styrodur oczywiście także z siatka. Papa do wycięcia, kubełki do odgięcia na czas izolowania. Robiłem tak przy y tarasach gdzie nie było już możliwości odkopania. (CP1). Na takie rozwiązanie gwarancji nie daję, ale spełnia swoje zadanie o ile nie bedzie ruchów styroduru w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek M.P 04.04.2018 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Dzięki za wskazówki jak będę miał gotowe to wrzucę jakieś foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts