Taj 19.03.2018 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Witajcie, kupiłem ten oto kwiat: https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70408468/ Teraz usycha. Na początku zaczął tracić zieleń pośrodku, później końcówki zaczęły wysychać i żółknąć. Podlewam, ale widzę, że to nie przynosi rezultatów. jaki rodzaj nawozu tutaj zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.03.2018 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Przeczytaj bo to ważne.......lepiej aby miała sucho w korzeniu niż mokro. Zwilżaj powietrze i ;iścieWięcej http://regiodom.pl/portal/ogrod/rosliny/dracena-w-domu-jak-o-nia-dbac-poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 19.03.2018 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Ja bym reklamował w sklepie. Niezgodność towaru z umową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.03.2018 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 1. Gdzie ta roślina stoi?2. Czy nie została przelana?3. Czy nie przemarzła w drodze ze sklepu do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dosia38 20.03.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 nie wydaje mi sie ze to problem ze z ikea poczytaj o pielegnacji tego gatunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taj 20.03.2018 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Kwiat zakupiłem już ponad pół roku temu. Wszystko było ok, tylko z miesiąca na miesiąc zauważałem, że traci kolor liści (od środka), teraz zaczęły żółknąć końcówki liści. Podlewałem często, ale niewiele żeby nie przedobrzyć. Choć może ostatnio faktycznie wlałem za dużo, jednak to nie zmienia faktu że od zakupu roślina jakby "słabnie". Może to kwestia nawozu??? Roślina stoi przy oknie, nie pada na nią słońce, ma zwykłe rozproszone światło w pomieszczeniu. Teraz została przestawiona w dalszą część pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.03.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Na pewno nawozić trzeba, chociaż akurat ten gatunek nie ma dużych potrzeb nawozowych.Schnięcie końcówek liści raczej spowodowany jest suchym powietrzem w mieszkaniu. Ale żółkniecie rozety od środka sugeruje gnicie korzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taj 29.03.2018 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Co mogę poradzić na żółknięcie rozety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.03.2018 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Wyciągnij rosline z doniczkii sprawdź czy nie gniją mu korzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts