marcinek552 21.03.2018 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Witam. I z góry przepraszam, jeśli wybrałem zły dział. Czytałem wiele wątków o podobnej tematyce, ale nie znalazłem odpowiedzi. Mój dom ma wymiary 10x10,5 m, pod połową domu znajduje się piwnica, wymiary około 6x10,5 m, wkopana około 1 m w ziemię. Mieszkam na takim terenie, że czasami woda wchodzi do piwnicy, ale już dawno nie było takiej sytuacji. Od jesieni na fragmencie ściany znajdującej się pod środkiem domu pojawiają się mokre plamy, mniej więcej do poziomu gruntu. Zewnętrzne ściany piwnicy są suche. Oglądał to fachowiec zajmujący się remontami, odwodnieniami, ale nie ma pomysłu z czego może to wynikać. Stwierdził, że wygląda tak, jakby pękła rura, ale w okolicy tej ściany nie ma żadnych rur. Tynk pod farbą wygląda na suchy. Czy ktoś może mi pomóc jak pozbyć się tego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.03.2018 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 A z czego jest zrobiony strop nad piwnicą?Może przydały by się jakieś fotki i mały szkic domu ze ścianami i miejsce przecieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 21.03.2018 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Obawiam się, że szlag trafił hydroizolację (o ile w ogóle była) od strony ław schodkowych. To najtrudniejszy element do zaizolowania, dlatego ja zdecydowałem się na piwnicę na płycie fundamentowej. Czy to Ty budowałeś ten dom czy kupiłeś po kimś? Jeśli był Twój od początku, to może wiesz jak wygląda hydroizolacja? Ile lat ma dom? Tak czy siak, masz to schrzanione przez wykonawcę, a być może już błędny jest sam projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts