Lukasz369ns 22.03.2018 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Witam, Od dłuższego czasu mam wielki problem z rozplanowaniem kawalerki. Wymiary pomieszczenia to 475x975. W mieszkaniu posiadam już kuchnie, łóżko MALMO 170x209, biurko o wymiarach 215x70 i 2 fotele, stół 80x80 i 4 krzesła, komoda 150x40. Chciałbym prosić o pomoc. W załącznikach wstawiam pomysły wnętrz, które sam robiłem. Kanapę, którą wybrałem to rozkładana VIVA 3 o wymiarach 153x100. Zależy mi aby była rozkładana. Na zdjęciach widać ściankę działową ale ma być ona wykonana z desek. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 23.03.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Zupełnie nie podoba mi się układ,opcja ostatnia jest bez sensu jakiś labirynt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz369ns 24.03.2018 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Dlatego chciałbym prosić o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.03.2018 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 co to jest pogrubioną linia wrysowane na planie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.03.2018 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 U szczytu łózka ścianka z pionowych listewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz369ns 25.03.2018 00:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) Grubą linia narysowana jest granica kuchni oraz podane są wymiary od okna, u góry planu jest na stałe szafa oraz komoda na buty. Plan podany przez Elfir był w pierwotnym założeniu ale utrudnia to dostęp do balkonu. Chciałem rozdzielić część sypialniana oraz biurko do pracy tak aby było one mało widoczne. Muszę to narysować w programie 3D aby to zobrazować sobie w głowie. Proszę się odnieść do tego planu, który stworzyłem. Jakie ma wady i zalety. Edytowane 25 Marca 2018 przez Lukasz369ns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.03.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) Wady - nie da się wyjść z łóżka bez czołgania. Nie da się zamontować pod łóżkiem szuflad powiększających przestrzeń do przechowywania. Brak jakiejkolwiek szafy na ubrania - i chyba dla dwóch osób, sądząc po rozmiarach łóżka. Brak miejsca na mopa, odkurzacz, wiadro, pościel, ręczniki, itp. Edytowane 25 Marca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz369ns 25.03.2018 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Łóżko to Malmo wiec otwierane jest od przodu i w srodku jest duzy schowek. Szafa jest narysowana duza przy wejsciu do miezkania, tam tez jest schowek na mopa i odkurzacz. Jeszcze bedzie jedna mapa komoda na rzeczy gdyby bylo ich za duzo. Jedyby problem to wyjscie z lozka ale 40cm od okna jest wystarczajace. Przepraszam za brak polskich znakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.03.2018 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Rób po swojemu, skoro uważasz, że jest najlepiej. Łóżka Malm z IKEA mają też szuflady. Moim zdaniem przy takim ustawieniu łózka jak na rysunku nie jesteś w stanie wygodnie wyciągnąć czegokolwiek ze skrzyni. Szafę wrysowałeś w drzwiach wejściowych, jak otworzysz drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz369ns 25.03.2018 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Mam 50cm od okna i bez problemu moge wszystko teraz wyciągnąć. Drzwi sa przestawione i szafa ma 60cm glebokosci oraz 210cm dlugosci. Przy twoim zalozeniu biurka na srodku nie moge wygodnie ooruszac sie przy biurku fotelem oraz kazdy kto bedzie chcial wyjsc na balkon bedzie musial go przesowac. Jak dam rade to zrobie zdjecia mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 25.03.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Nie wiem po co zastawiasz strefę wypoczynkową komodą - na komody jest miejsce np. wzdłuż lewej ściany, naprzeciwko kuchni. Jedne jedne drzwi na balkon zastawisz łóżkiem a drugie kanapą (otworzą się ?). Środek mieszkania wydaje się pusty i źle wykorzystany w porównaniu z zapchaną częścią przy oknie. Pomysł Elfir z łóżkiem na środku okna jest całkiem niezły ale inaczej rozmieściłabym pozostałe meble. Czyli tak: przy oknie strefa sypialna z łóżkiem i dużą komodą. Sofa dostawiona do półwyspu (może dobudowana ścianka-plecy do wysokości blatu), na wprost tv na ażurowej ściance (będącej również zagłówkiem łóżka - z kinkietami, może półkami w roli stolików nocnych). Po lewej biurko i jakaś komoda lub szafka na dokumenty albo regał na książki. Po prawej stół DWOMA krzesłami - na tym metrażu i tak chcesz zmieścić za dużo funkcji i mebli - może być rozkładany i przysuwany do kanapy w razie gości i ew. dostawiane jeszcze krzesła od biurka. W przedpokoju wstawiłam szafę 250cm - jeśli drzwi wejściowe są przesunięte i da się ją całkowicie wystawić z pokoju to tym lepiej. Jeśli jakieś półki, szafki wiszące to na lewej ścianie - nad biurkiem, komodą. Na prawej ścianie sugerowałabym fototapetę, dekoracyjną okładzinę, graffiti, galerię obrazów, plakatów, zdjęć itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts