mistalova 05.10.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Powiem tak - jak szukalem kotla, to mialem podobny dylemat - placic za znaczek czy nie ? Ale usiadlem i policzylem - moj kociol (beretta, kondensat, pogodowka, dwie strefy) kosztowal 3,5kpln a nie 10kpln jak za wieska czy vailanta, wiec niech i trwalosc ma trzy razy mniejsza to i tak wyjde na zero. A jak na razie rozpoczalem czwarty sezon i jest Ok, zadnych awarii czy niespodzianek. Ale jak ktos lubi markowe znaczki to czemu nie... Tyle, ze teraz nawet mercedesy sypia sie tak samo jak kia czy hyundai... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 05.10.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 a bys zobaczyl na allegro to byś mial buderusa za 5 tys, na inne marki nie patrzylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 05.10.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Kilka lat temu miałem dylemat "Niedźwiedź " marki Sau..Du.. czy "Medved" marki Prot.. ... Dowcip polega na tym że jest to ten sam piec tylko w Polsce sprzedawany pod marką SD w cenie x2 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 05.10.2014 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 producenci składaja kotły z kupowanych podzespołów, te same elektrozawory gazowe, wymienniki płytowe, wentylatory, czujniki, pompybosch ma junkersa i buderusa czasami produkty różnią się logo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.10.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 jakies nowe przemyslenia odnosnie Termeta? Muszę kupić kocioł na LPG do ogrzewania hali (nagrzewnice nadmuchowe) . Chciałem kocioł 1F z zamkniętą komorą spalania i Termet cenowo wypada ok. Myślę o UNICO Elegance Turbo. Jakieś uwagi co do awaryjności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 05.11.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Trochę późno odpisuję.. ale ja mam ten kocioł, o który pytasz. Działa w domu (jeszcze nie zamieszkany) od kwietnia tego roku więc niezadługo. Na samym początku został ustawiony przez instalatora i jak narazie działa bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dayvid 08.11.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Trochę późno odpisuję.. ale ja mam ten kocioł, o który pytasz. Działa w domu (jeszcze nie zamieszkany) od kwietnia tego roku więc niezadługo. Na samym początku został ustawiony przez instalatora i jak narazie działa bez zastrzeżeń. Mam Vaillanta vkk 366. po 3 sezonach na naprawy wydałem prawie 3 tysiące. Mój hydraulik opowiadał mi, że lepiej było kupić Termeta, bo części do niego kosztują jakieś grosze. U mnie 2 awarie to tyle co cały ten krajowy piec. Nie róbcie tego błędu co ja. Kupujcie termeta i zasobnik biawara. wrazie czego strata nie duża i servis za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 15.11.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Podobnie mój serwisant mówił, podawał nawet różnice w cenach płyt sterujących Termet vs reszta Ja mam właśnie Termet Gold +Biawar, pierwszy rok n aLPG, teraz już na ziemnym. Po pierwszym przeglądzie piec b. czysty. Jak na razie bez problemów. Szkoda tylko, że strasznei uproszczone sterowanie /eletronikę ma, ale coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 15.11.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Od kiedy produkują tego golda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipek33 15.11.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Witam, mam EcoCondens 25, zainstalowany w zeszłym roku jako uzupełniający dla kotła stałopalnego (używany raczej sporadycznie w okresach przejściowych albo jak wygasło w stałopalnym) oraz jako źródło CWU. W pierwszym sezonie kląłem, bo średnio 2x w miesiącu wywalał błędy (głównie z wentylatorem - E16 i E42), które znikały po wyjęciu wtyczki z gniazdka. W tym sezonie 0 błędów ale latem elektryk pociągnął mi od tablicy wydzieloną linię zasilania z uziemieniem i chyba to było to Czekam na 1 przegląd. BTW, serwisanci z listy Termetu w moim rejonie dość nieortodoksyjnie podchodzą do umówionych terminów Póki co to jedyna wada mojego kotła, bo errory biorę na poczet złego podłączenie elektryki. Edytowane 15 Listopada 2015 przez ipek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 16.11.2015 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Od kiedy produkują tego golda ? AFAIR 10.2014, tak mam na gwarancji, a mam jeden z pierwszych Goldów , bo czekałem na produkcje, zaraz po zakończeniu testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipek33 17.11.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Zmieniam zdanie: znowu wyskoczył mi błąd E 42. Do tego autoryzowany serwisant olał umówiony termin i nie odbiera telefonu. Zdecydowanie NIE POLECAM WYROBÓW TERMETU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 19.11.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Co serwis ma do produktów danej firmy ? Zadzwoń może do dz. serwisu w Termecie niech doradzą Ci sumiennego człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomocy 1719514136 23.01.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 proszę o radę...przymierzam się do wymiany kotła gazowego. Obecnie mam starą Berettę (15 lat). Mieszkanie w bloku 78m2, jedna łazienka z natryskiem + kuchnia. Śledzę różne wątki w internecie i jak na razie jestem w 90% zdecydowany na TERMETA. Mam jednak dylemat czy wybrać Ecocondens Gold 20 czy 25, bo instalator twierdzi, że aby nie mieć problemu z ciepłą wodą (a teraz mam), to ta górna wartość powinna być powyżej 20. Czy ktoś ma taki kocioł? może coś o nim powiedzieć, jaki sterownik będzie do niego najlepszy i czy kupowanie pieca przez internet to dobry pomysł (tańszy niż w sklepie o ok. 700 zł)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elteka 09.02.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Ludzie! Nie róbcie tego co ja! Nie kupujcie tego gówna jakim jest Termet. Po kilku latach ciągłych napraw piec pójdzie do kosza. Mógłbym za to sobie kupić najlepszego Junkersa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 14.02.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) proszę o radę... przymierzam się do wymiany kotła gazowego. Obecnie mam starą Berettę (15 lat). Mieszkanie w bloku 78m2, jedna łazienka z natryskiem + kuchnia. Śledzę różne wątki w internecie i jak na razie jestem w 90% zdecydowany na TERMETA. Mam jednak dylemat czy wybrać Ecocondens Gold 20 czy 25, bo instalator twierdzi, że aby nie mieć problemu z ciepłą wodą (a teraz mam), to ta górna wartość powinna być powyżej 20. Czy ktoś ma taki kocioł? może coś o nim powiedzieć, jaki sterownik będzie do niego najlepszy i czy kupowanie pieca przez internet to dobry pomysł (tańszy niż w sklepie o ok. 700 zł)? Jakbyś miał tam jakiś zasobnik, to mógłbyś śmiało brać 20, a z przepływowym to bezpieczniej będzie 25 (zresztą obydwa startują od 3kW). Sterownik najlepiej oryginalny + regulacja pogodowa (koniecznie, o ile nie masz ścian od południa). Kupuj przez internet. Termety bardzo fajne i mało awaryjne, do tego dostęp do części w przystępnych cenach. EDIT: Jest jeden dosyć spory minus Termetów - bardzo ubogie możliwości konfiguracji. O sterowniku pokojowym sterującym ustawieniami kotła trzeba zapomnieć. Działa tylko najprostszy "włącz-wyłącz" (dla Goldów). Dodatkowo brak możliwości korygowania krzywych grzewczych. Dla mnie ten kocioł niestety nadaje się do bardzo prostych instalacji grzejnikowych. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez teres Aktualizacja informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 14.02.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Jakbyś miał tam jakiś zasobnik, to mógłbyś śmiało brać 20, a z przepływowym to bezpieczniej będzie 25 (zresztą obydwa startują od 3kW). Sterownik najlepiej oryginalny + regulacja pogodowa (koniecznie, o ile nie masz ścian od południa). Kupuj przez internet. Termety bardzo fajne i mało awaryjne, do tego dostęp do części w przystępnych cenach. Nick teres to od ter - meta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 14.02.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Jakbyś miał tam jakiś zasobnik, to mógłbyś śmiało brać 20, a z przepływowym to bezpieczniej będzie 25 (zresztą obydwa startują od 3kW). Sterownik najlepiej oryginalny + regulacja pogodowa (koniecznie, o ile nie masz ścian od południa). Kupuj przez internet. Termety bardzo fajne i mało awaryjne, do tego dostęp do części w przystępnych cenach. Taaak ??? To zapraszam do mnie ... wyreguluj Termeta , model Tremaster turbo, żeby można było wziąć prysznic bez ciągłych skoków temperatury wody .... wrzątek - lodowato zimna... Kotły dwu funkcyjne tej marki to nieporozumienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 15.02.2016 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Nick teres to od ter - meta ? nie Taaak ??? To zapraszam do mnie ... wyreguluj Termeta , model Tremaster turbo, żeby można było wziąć prysznic bez ciągłych skoków temperatury wody .... wrzątek - lodowato zimna... Kotły dwu funkcyjne tej marki to nieporozumienie . Dla mnie wszelkie 2 funkcyjne to pomyłka, ale ja się na zasobniku wychowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 16.02.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Kiedyś znalazłem ładną opinię o Termet Gold, pozłacany szajs. Głośne, spalanie wysokie, w porównaniu z Valliantem tej samej klasy i mocy. Szwagier miał Termeta, wymienił po 3 latach, kupił Vallianta, przestał narzekać na rachunki, Valliant padł po 8 sezonach, nie opłacało się naprawiać, kupił De Dietrich też tej samej klasy i mocy, trochę lepiej ze spalaniem. Na razie hula 4 sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts