lukasz991 22.03.2018 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Witam, mam takie pytanie - a właściwie problem, zamówilem ok. 280m2 dachówki - wszystko praktycznie zostało zużyte, mój wykonawca policzył mnie przed robotą 85zł z metra. Dziś do niego dzwonie a on mi mowi ze cena za całość to 26 000zł - za kilka dni się z nim widzę żeby omówić wszystko, proszę o informację bardziej doświadczoną osobę co mógł mi doliczyć lub czego nie powinnien? na mój prosty sposób myśleniapowinno być 280m2 x 85zł czy się myle? z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.03.2018 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Powinno być tak, jak się umawialiście. Jak to cała cena netto, to + VAT. Jak to cała cena brutto, to już bez dodawania VATu. Jak za rynny, obróbki blacharskie czy coś innego płatne osobno - to też powinien doliczyć. A może przy pomiarze wyszło więcej m2? Dachówki można mniej lub bardziej rozsunąć żeby nie trzeba było ciąć - wiec może brałeś pesymistyczną wersję szt/m2 a wyszła optymistyczna szt/m2 ale m2 wyszło więcej? Rozumiem, że pisemnej umowy nie masz, więc nie możesz w niej sprawdzić, co dokładnie wchodziło w zakres? Tak czy inaczej - wiesz, jak się umawiałeś, masz pieniądze w kieszeni, więc masz wszystkie argumenty, żeby nie dać się wyrolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 23.03.2018 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Może i się nie mylisz ale jak doliczysz 8% vatu to wyjdzie ci prawie 26 tyś. A co do rozliczenia to ja dla jasności mam wszystko albo na emailu albo na papierze i dokładnie wyszczególniam zakres robót żeby potem nie było zdziwienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario722 25.03.2018 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Witam, mam takie pytanie - a właściwie problem, zamówilem ok. 280m2 dachówki - wszystko praktycznie zostało zużyte, mój wykonawca policzył mnie przed robotą 85zł z metra. Dziś do niego dzwonie a on mi mowi ze cena za całość to 26 000zł - za kilka dni się z nim widzę żeby omówić wszystko, proszę o informację bardziej doświadczoną osobę co mógł mi doliczyć lub czego nie powinnien? na mój prosty sposób myśleniapowinno być 280m2 x 85zł czy się myle? z góry dzięki za pomoc Wszystko trzeba spisywć na umowie wtedy będzie wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario722 25.03.2018 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Witam, mam takie pytanie - a właściwie problem, zamówilem ok. 280m2 dachówki - wszystko praktycznie zostało zużyte, mój wykonawca policzył mnie przed robotą 85zł z metra. Dziś do niego dzwonie a on mi mowi ze cena za całość to 26 000zł - za kilka dni się z nim widzę żeby omówić wszystko, proszę o informację bardziej doświadczoną osobę co mógł mi doliczyć lub czego nie powinnien? na mój prosty sposób myśleniapowinno być 280m2 x 85zł czy się myle? z góry dzięki za pomoc Wszystko trzeba spisywć na umowie wtedy będzie wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts