agnesss1 23.03.2018 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Dzień dobry wszystkim, zwracam się do Was z pytaniem czy mocno mi ekipa zepsuła fundament nie wiem co już mam o tym myśleć. Chudziak czyli ta warstwa z góry została zalana razem z wieńcem oczywiście wieniec na ścianach fundament? I druga sprawa nie mam pewności czy zostały wykonane zbrojenie pod kominy za bardzo nie wiem jak to sprawdzić (raczej nie wykonalne jeśli jest wszystko zalane) pamiętam że pod chudziakiem jakąś tam kratkę ze zbrojenia włożono ale czy to nie powinno być na wybudowanym fundamencie.Komin mam jeden z boku a drugi od kominka czy w takiej sytuacji powinno być 2 takie fundamenty? NIe wiem jak to sprawdzić. Proszę o jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 23.03.2018 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Jak zalali wieniec i chudziaka tzn płytę razem to masz nie chudziaka a strop, niezbrojony strop. Od takich spraw jest kierownik budowy, zanim się coś zaleje betonem to powinien być odbiór w jego obecności i Twojej (o ile chcesz), no i oczywiście ma być zgodnie z projektem. Więc jak masz w projekcie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesss1 23.03.2018 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 ściana fund. zakończona wieńcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.03.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 ściana fund. zakończona wieńcem. Monolit razem z chudziakiem? Czy wg projektu powinna być dylatacja? Wg projektu jakim betonem miał być wylany wieniec, a jakim chudziak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesss1 23.03.2018 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 (edytowane) Stwierdzam, że Panom tak było łatwiej wylać b15 Edytowane 23 Marca 2018 przez agnesss1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL1111 24.03.2018 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Co do wieńca z chudziakiem patrz mój temat.Ponoć tak się nie powinno robić Ale ogólnie nic z tym sie nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL1111 24.03.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 A fundament powinien być pod kominami natomiast nie wiem czy jakieś zbrojenie pod chudziakiem nie załatwi sprawy niech się wypowiedzią fachowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 24.03.2018 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 ściana fund. zakończona wieńcem. z czego ta ściana ? z bloczków ? jak wysoka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 25.03.2018 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Komin mam jeden z boku a drugi od kominka czy w takiej sytuacji powinno być 2 takie fundamenty? NIe wiem jak to sprawdzić. Proszę o jakieś wskazówki. Kupujesz/pożyczasz czujnik i sprawdzasz, gdzie jest zbrojenie, jeśli trzeba, rozkuwasz. A fundament powinien być pod kominami natomiast nie wiem czy jakieś zbrojenie pod chudziakiem nie załatwi sprawy niech się wypowiedzią fachowcy. Zbrojenie masz na planie. Jeśli to są ławy, pewno jest rozrysowane, może być sam opis, ale jest. Odbiór powinien zrobić kierownik. Zbrojenie nie pod chudziakiem, ale w betonie, więc położone chociaż na cegiełkach przed zalaniem. Jak widzę, robi się gęstej siatki z grubszego pręta i wystarcza. Kierownik powinien wiedzieć, za to ma płacone. Ty się nie znasz, więc nie dopilnujesz. Pomyśl o kimś do kontroli albo o zmianie kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts