Piasek998 26.03.2018 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam,przeglądam projekty domów i wpadło mi coś takiego : https://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-cytrynowej-4.html Tam jest materiał silka + styropian, czy to dobre połaczenie ? bo z tego co się naczytałem to podobno nie bardzo styropian do silki... więc czemu projektanci robią takie połączenie? . A może ktoś ma silke + styropian u siebie i może napisać swoje odczucia co do tego duetu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 26.03.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Żeby ci ciepło z domu nie uciekało za mocno, trzeba dom zaizolować. Nieważne czy masz ściany z silki, betonu, cegły, betonu komórkowego itp. trzeba dać styropian albo wełne. Wszystko ze wszystkim pasuje. Nie ma czegoś takiego jak nie dajemy styropianu do silki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 26.03.2018 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Ja jeszcze nie mam ścian z siliki, ale będę miał za jakiś miesiąc i będą ocieplone styropianem. Faktycznie kiedyś czytałem, że do silki styropian nie bardzo, się nadaje, ale była ot taka bzdura, że już nawet nie pamiętam o co chodziło . Chyba o oddychanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 26.03.2018 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Ja jeszcze nie mam ścian z siliki, ale będę miał za jakiś miesiąc i będą ocieplone styropianem. Faktycznie kiedyś czytałem, że do silki styropian nie bardzo, się nadaje, ale była ot taka bzdura, że już nawet nie pamiętam o co chodziło . Chyba o oddychanie? W projekcie "jaki wybudowałem", też był styropian i silka. Pasuje i dobrze się ma. "oddychanie" ściany to marketingowe bzdury, każdy materiał absorbuje wilgoć, im wolniej chłonie tym wolniej oddaje. Zaletą silki jest poza wytrzymałością, duża akumulacja cieplna. Jak dobrze zaizolujesz to będziesz zadowolony. Aby zwiększyć przyczepność styropiany, przed klejeniem kazałem zaciągnąć ściany klejem - taki wymysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.03.2018 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Ja mam styropian na silce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piasek998 27.03.2018 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Pani Elfir można wiedzieć jakiej firmy silki użyłaś przy budowie i jaki gruby styropian poszedł na ocieplenie ? dużo drożej wyszło od ceramiki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.03.2018 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Silka, z XelliCeramiki z powodu ogromu jej wad nie brałam nigdy pod uwagę. Chciałam wspierać polską grupę Silikaty, ale nikt ich w okolicy nie oferował. A Xella ma fabrykę 20 km od nas.Styropian grafitowy 20 cm , płyta fundamentowa 20 styropianu, 35-60 cm styropianu dach + teriva styropianowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piasek998 27.03.2018 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 płyta fundamentowa jest konieczna ze względu na duży ciężar konstrukcji ? czy można zrobić normalne fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.03.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Moźna zwykle, ale to spory mostek przy silikacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piasek998 27.03.2018 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Ogólnie to dom buduje się tylko raz także niechciałbym popełnić jakiś błedów przy planowaniu akże wole zapytać doświadczonych posiadaczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.03.2018 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 na dodatek cena wcale nie była jakoś specjalnie wyższa od normalnego fundamentu.Nie wiem jak dziś, kiedy cena stali szaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piasek998 27.03.2018 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Elfir możesz powiedzieć ile mniej więcej Cię wyszedł fundament na gotowo z robotą na tamte czasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.03.2018 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 (edytowane) ok. 40 tyś ale już z ociepleniem, rozprowadzeniem podejść wod-kan no i posadzka, gdyby nie podłogówka, byłaby na gotowo. Edytowane 27 Marca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts