Tommmmm 27.03.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 (edytowane) Witam, Jestem tu nowy, więc kilka słów o sobie - właśnie wybudowałem dom i teraz go urządzam, chociaż idzie to bardzo ciężko... Zamówiłem szafki kuchenne na wymiar. Fachowiec przyjechał, pomierzył i ustaliliśmy wspólnie projekt. Po 2 miesiącach pojawił się z meblami i zamontował, oczywiście zapłaciłem już 100%. Do tej pory fachowiec przyjeżdżał już ze 4 razy bo zawsze czegoś brakowało. Za kilka dni ma pojawić się kolejny raz aby dokonać regulacji szafek gdyż są różne szczeliny pomiędzy frontami. Jednak po obejrzeniu szafek mam kilka uwag i dlatego proszę wszystkich Was o pomoc. Moja prośba jest taka - zamieściłam kilka zdjęć z tym co mi nie pasuje, gdybyście mieli trochę czasu, przejrzyjcie zdjęcia z moimi komentarzami. Napiszcie proszę czy się słusznie czepiam, czy powinienem niektóre rzeczy odpuścić. Czego byście się czepiali a czego nie? Co o tym myślicie? Trochę słabo wygląda szczególnie inny odcień blendy pod sufitem i frontów szafek. Oto moje szafki: od moderatora: proszę o zamieszczenie zdjęć jako załącznika a nie w formie linku Dzięki wielkie za wszelkie komentarze. Tomek Edytowane 29 Marca 2018 przez finlandia link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 28.03.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Co to za dziwny link? Nie możesz wrzucić zdjęć tak, żeby było widać że to zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 28.03.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 smierdzi wirusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 28.03.2018 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Tomek , wrzuć foty tak aby od razu ukazały się w poście, bez linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 28.03.2018 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 No niestety, 1 post, sam link niby do fotek... nie radzę klikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 28.03.2018 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Jak to niby do fotek, czy wy tu nie przesadzacie? Teksty typu nie radze otwierać, czy śmierdzi wirusem to oznaka bezpodstawnej paniki.Link wygenerowany i udostępniony z one drive. Po otwarciu jest normalnie folder z fotkami.Nigdy nie używaliście chmury typu one drive, dropbox czy google drive?Mamy XXI wiek a przechowywanie dokumentów w chmurze i generowanie z nich linków w celu udostępnienia to standard. Odnośnie tematu, to oczywiście nie odpuszczaj i męcz do końca. Takie niedoróbki nie powinny mieć miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech_pi 28.03.2018 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Witam, Jestem tu nowy, więc kilka słów o sobie - właśnie wybudowałem dom i teraz go urządzam, chociaż idzie to bardzo ciężko... Zamówiłem szafki kuchenne na wymiar. Fachowiec przyjechał, pomierzył i ustaliliśmy wspólnie projekt. Po 2 miesiącach pojawił się z meblami i zamontował, oczywiście zapłaciłem już 100%. Do tej pory fachowiec przyjeżdżał już ze 4 razy bo zawsze czegoś brakowało. Za kilka dni ma pojawić się kolejny raz aby dokonać regulacji szafek gdyż są różne szczeliny pomiędzy frontami. Jednak po obejrzeniu szafek mam kilka uwag i dlatego proszę wszystkich Was o pomoc. Moja prośba jest taka - zamieściłam kilka zdjęć z tym co mi nie pasuje, gdybyście mieli trochę czasu, przejrzyjcie zdjęcia z moimi komentarzami. Napiszcie proszę czy się słusznie czepiam, czy powinienem niektóre rzeczy odpuścić. Czego byście się czepiali a czego nie? Co o tym myślicie? Trochę słabo wygląda szczególnie inny odcień blendy pod sufitem i frontów szafek. Oto moje szafki: https://1drv.ms/f/s!AgHmrXqC1yezqwh5ktKLdwIzrIya Dzięki wielkie za wszelkie komentarze. Tomek Masz racje w czepianiu się wszystkiego co widziałem na fotkach. Partacze i tyle. Szkoda, że zapłaciłeś 100%, bo będzie Ci trudno teraz wyegzekwować wymiany i poprawki . Zaproś właściciela firmy i mu to pokaż , jak ma jaja to winien to wszystko poprawić w ramach gwarancji jakości na wykonane usługi, a jak będzie świrował to postrasz go Sądem Powodzenia Pozdr Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.03.2018 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 właśnie dlatego, że żyjemy w XXI wieku, nie klikamy bezmyślnie w każdy link, który ktoś wrzuca. Bezpiecznie można zaprezentować zdjęcia ładując je poprzez stronę forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommmmm 30.03.2018 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Witam,proszę się nie bać o wirusa. Bezpośrednio mogłem wrzucić max 5 zdjęć więc zamieściłem je na OneDrive i wygenerowałem link aby było łatwiej. Bez obaw. Dzięki za komentarze i proszę o więcej. Może pokażę je fachowcowi aby zrozumiał że to nie tylko moje zdanie o jego wykonaniu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fr3d3k 30.03.2018 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 i tym oto sposobem przez moderatora nie ma ani linku ani zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.03.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 jest - w poście zacytowanym przez wojciecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fr3d3k 31.03.2018 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 W którego się nie da tapnąć. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.03.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 ctrl C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommmmm 03.04.2018 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Jeszcze raz link https://1drv.ms/f/s!AgHmrXqC1yezqwh5ktKLdwIzrIya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommmmm 03.04.2018 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommmmm 03.04.2018 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Powyżej zamieściłem zdjęcia z linka, proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommmmm 03.04.2018 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Piszcie proszę co byście ewentualnie odpuścili. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 04.04.2018 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Szczelina przy suficie, pytanie czy szafka nie w pionie czy sufit? To samo obok lodówki, przyłóż poziomnice, jak ściana w kształcie kuli to trzeba pamiętać że płyta to nie plastelina. Z tym frezem na lodówce to fenomen, bo faktycznie śruba wychodzi często na frezie i co miał Ci gościu powiedzieć, że się nie da? Dziurki w szafce wypadałoby chociaż nalepką zakleić, skoro widać je tylko po otwarciu drzwi, zaślepki boczne na ledy też istnieją, widać w wielu miejscu niechlujstwo. Spasowania, wyrwania, nieprecyzyjne cięcia to zwykle odróżnia Pana Mietka od fachowca. Kolor blendy mnie osobiście najbardziej razi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommmmm 07.04.2018 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Proszę jeszcze o komentarze, chcę pokazać to fachowcowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 08.04.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Poraziło mnie najbardziej - Co nie znaczy że reszta usterek na zdjęciach jest ok:- dziura -szafka wisząca-porysowania przy rurze -jeśli kolor wszystkim elementów mebli miał być ten sam (blendy, szafki) to bym nie odpuściła Odpuściłabym tę kuchnię gdyby kosztowała 100 zł na zasadzie, że z odzysku po taniości, ale wiadomo ona kosztowała kilka tysiaków (jeśli nie kilkanaście)-cenę ustalam nie na podstawie tego na ile wygląda tylko ile chcą stolarze czy też " stolarze" na rynku.Jestem ciekawa jak ta kuchnia wygląda całościowo, tzn. jak się do niej wejdzie, jakie jest wrażenie ogólne.Jak znam życie regulowanie zawiasów będzie kilkakrotne, mebel obciążony musi się ułożyć, zatem licz się z tym, że trzeba będzie kilka razy regulować zawiasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts