Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki na ścianie, narożnik wewnętrzny czy dobrze wykonany?

Koszarki

Recommended Posts

Dramat! Nie wykończy tego silikonem, bo i tak będziesz miał różnicę w odległości płytki od ściany To nie piwnica, że może być na odpierdziel :( Wyżej widzę, że ładnie ułożył, tylko przycinanie mu nie wyszło. :/ Edytowane przez Bepo

Obgryzione jak nie przymierzając paznokcie u nerwusa. Fuj!

Aż się prosi - AK47, celuj! Pal! Może to nie jest pacyfistyczna postawa, lecz takiej kaszany dawno nie widziałem.:eek: Przyłóż poziomicę 1m lub gładką listwę

aby skontrolować czy płytki licują (leżą w jednej płaszczyźnie), gdyż można mieć wątpliwości. :bash:

Ja mam duże wątpliwości. Czy ten fachura nie posiada sprzętu do ciecia i skupie te płytki? Jak dla mnie to zero dokładności.Podwójnym prowadzeniem może to się udać ale musisz go dopilnować przy silikonowaniu.

Tnie ręczną maszynką, ale niektóre płytki wyglądają jakby je szczypcami skracał, takie są "pogryzione" :/ Zarzeka się że wszystko zamaskuje sylikonem, słabo to widzę

Według tego co się dowiedziałem ta szpara w rogu powinna być nie większa niż rozmiar fugi, żeby sylikon który będzie na płytkach był mniej więcej rozmiaru fugi, niech mnie ktoś poprawi jeżeli źle myślę?

Gość twierdzi, że sylikon ma zachodzić po 3mm z każdej strony na płytkę, to daje 6mm. Wydaje mi się, że to będzie za dużo i będzie źle wyglądać (fugi mają 2mm)

Orientuje się ktoś jak gruby pasek sylikonu powinno się dawać w narożniku?

Edytowane przez Koszarki