Koszarki 29.03.2018 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Witam, czy tak położone płytki w narożniku wewnętrznym uda się ładnie wykończyć sylikonem? Fachowiec który to kładzie twierdzi, że tak ale mam wątpliwości. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 29.03.2018 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Ja mam duże wątpliwości. Czy ten fachura nie posiada sprzętu do ciecia i skupie te płytki? Jak dla mnie to zero dokładności.Podwójnym prowadzeniem może to się udać ale musisz go dopilnować przy silikonowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 29.03.2018 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Dramat! Nie wykończy tego silikonem, bo i tak będziesz miał różnicę w odległości płytki od ściany To nie piwnica, że może być na odpierdziel Wyżej widzę, że ładnie ułożył, tylko przycinanie mu nie wyszło. :/ Edytowane 29 Marca 2018 przez Bepo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 29.03.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Nawet jak uda mu się to zamaskować, to będziesz mieć 0,5 cm silikonu na płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.03.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Obgryzione jak nie przymierzając paznokcie u nerwusa. Fuj! Aż się prosi - AK47, celuj! Pal! Może to nie jest pacyfistyczna postawa, lecz takiej kaszany dawno nie widziałem. Przyłóż poziomicę 1m lub gładką listwę aby skontrolować czy płytki licują (leżą w jednej płaszczyźnie), gdyż można mieć wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koszarki 29.03.2018 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Ja mam duże wątpliwości. Czy ten fachura nie posiada sprzętu do ciecia i skupie te płytki? Jak dla mnie to zero dokładności.Podwójnym prowadzeniem może to się udać ale musisz go dopilnować przy silikonowaniu. Tnie ręczną maszynką, ale niektóre płytki wyglądają jakby je szczypcami skracał, takie są "pogryzione" :/ Zarzeka się że wszystko zamaskuje sylikonem, słabo to widzę Według tego co się dowiedziałem ta szpara w rogu powinna być nie większa niż rozmiar fugi, żeby sylikon który będzie na płytkach był mniej więcej rozmiaru fugi, niech mnie ktoś poprawi jeżeli źle myślę? Gość twierdzi, że sylikon ma zachodzić po 3mm z każdej strony na płytkę, to daje 6mm. Wydaje mi się, że to będzie za dużo i będzie źle wyglądać (fugi mają 2mm) Orientuje się ktoś jak gruby pasek sylikonu powinno się dawać w narożniku? Edytowane 29 Marca 2018 przez Koszarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts