mnowak02 30.03.2018 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Cześć,Posiadam pokój 16m2 tj 4x4m. W pokoju tym mam położone panele krono Appalachian hickory 8155 rozmiar 128x19x1cm 1click2go podłoga pływająca.Po zamontowaniu paneli zauważyłem iż w niektórych miejscach mocno trzeszczy jak się po nich chodzi. Delikatnie się uginająwięc podejrzewam że się lekko podniosły. Pod panelami jest nałożona pianka 3mm. Sprawdziłem i do ściany jest odstępdylatacyjny ok 1cm z każdej strony. Podłoga użytkowana już 4 miesiące. Odbiór mieszkanai był z fachowcem który sprawdzał podłogę. Nie jestem w stanie powiedzieć czy majster użył foliepod piankę. Posadzka betonowa już jakiś czas temu wylana bo to był zakup od dewelopera. Przy ścianach jest narożnik, szafka ztv i komoda. Pod stołem takiej sytuacji nie ma więc się zastanawiam czy to czasami meble nie naciskają i się w przejściupodnoszą ? Czy można temu jakoś zaradzić ? Jakies może porady? Czy ciężar mebli ma znaczenie? Takich skrzypiących miejsc jest kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.03.2018 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Ten fachowiec od odbiorów przykładał dwumetrową łatę do wylewki i sprawdzał, jak jest nierówna? Ta pianka, to taka biała najtańsza. co po tygodniu pod panelami prasuje się (oczywiście tam, gdzie wylewka nie ma dołka) do grubości kartki papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak02 30.03.2018 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 (edytowane) Tak, dwumetrową poziomnice miał przy odbiorze a pianka to biała pianka prawdopodobnie o której mówisz. Dodatkowo czy panele z systeme 1click2go o których wspomniałem można zdemontować i zamontować na nowo ? Edytowane 30 Marca 2018 przez mnowak02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts