Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rurki ogrzewania podłogowego pod prysznicem

jurko7

Recommended Posts

Witam Szanownych Forumowiczów,

Mam pytanie.

Czy uważacie, że pod prysznicem bez brodzika warto montować pętlę z rurkami do ogrzewania podłogowego?

Niestety pytam trochę po czasie, ale jeszcze nie ma wylewki w łazience i mógłbym zrobić przeróbkę, chociaż nie będzie to łatwe. Popełniłem błąd, że wcześniej o tym nie pomyślałem. Ale mam nadzieję, że sytuacja jest do odratowania.

Czy podczas użytkowania prysznica w zimie nie będzie zbyt wyczuwalnej różnicy pomiędzy podłogą ogrzewaną a zimnymi kafelkami pod prysznicem?

Proszę Was o opinie.

W nowym domu i tak podłogówka nie da efektu ciepłej podłogi. Odkręcisz prysznic 15 sekund wcześniej i będziesz miał ciepłą podłogę.

W nowym domu podłogówka jak najbardziej da efekt ciepłej podłogi przy spełnieniu następujących warunków:

- zagęszczenie co 10cm

- gres, jako wykończenie

- okna czasowe grzania (podniesiona temperatura zasilania)

Akurat łązienka u mnie spełnia wszystkie te punkty. Kocioł pracuje 8-10 godzin dziennie, rano w godzinach 3-7, wieczorem 20-24. CZyli wtedy, kiedy korzysta się z prysznica.

Mam OP pod prysznicem i bardzo sobie je chwalę.

Witam Szanownych Forumowiczów,

Mam pytanie.

Czy uważacie, że pod prysznicem bez brodzika warto montować pętlę z rurkami do ogrzewania podłogowego?

Niestety pytam trochę po czasie, ale jeszcze nie ma wylewki w łazience i mógłbym zrobić przeróbkę, chociaż nie będzie to łatwe. Popełniłem błąd, że wcześniej o tym nie pomyślałem. Ale mam nadzieję, że sytuacja jest do odratowania.

Czy podczas użytkowania prysznica w zimie nie będzie zbyt wyczuwalnej różnicy pomiędzy podłogą ogrzewaną a zimnymi kafelkami pod prysznicem?

Proszę Was o opinie.

Mam i polecam. Nie mam brodzika tylko gres w kabinie.

• 3 weeks później...
Mam takie pytanie w temacie ogrzewania podłogowego pod deską 3 warstwową 14mm. Pokój na piętrze ma spory balkon i duże drzwi tarasowe, czy robi się zagęszczenie rurek przy układaniu pętli? bo gdzieś czytałem że pod płytkami jak najbardziej ale pod deską nie robi się zagęszczenia w strefie brzegowej. I czy taką deskę lepiej kleić do wylewki? lepsze przewodzenie?