jurko7 30.03.2018 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Witam Szanownych Forumowiczów, Mam pytanie. Czy uważacie, że pod prysznicem bez brodzika warto montować pętlę z rurkami do ogrzewania podłogowego? Niestety pytam trochę po czasie, ale jeszcze nie ma wylewki w łazience i mógłbym zrobić przeróbkę, chociaż nie będzie to łatwe. Popełniłem błąd, że wcześniej o tym nie pomyślałem. Ale mam nadzieję, że sytuacja jest do odratowania. Czy podczas użytkowania prysznica w zimie nie będzie zbyt wyczuwalnej różnicy pomiędzy podłogą ogrzewaną a zimnymi kafelkami pod prysznicem? Proszę Was o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.03.2018 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 W nowym domu i tak podłogówka nie da efektu ciepłej podłogi. Odkręcisz prysznic 15 sekund wcześniej i będziesz miał ciepłą podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.03.2018 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 W nowym domu i tak podłogówka nie da efektu ciepłej podłogi. Odkręcisz prysznic 15 sekund wcześniej i będziesz miał ciepłą podłogę. W nowym domu podłogówka jak najbardziej da efekt ciepłej podłogi przy spełnieniu następujących warunków: - zagęszczenie co 10cm - gres, jako wykończenie - okna czasowe grzania (podniesiona temperatura zasilania) Akurat łązienka u mnie spełnia wszystkie te punkty. Kocioł pracuje 8-10 godzin dziennie, rano w godzinach 3-7, wieczorem 20-24. CZyli wtedy, kiedy korzysta się z prysznica. Mam OP pod prysznicem i bardzo sobie je chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2018 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Też mam op pod prysznicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.04.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Witam Szanownych Forumowiczów, Mam pytanie. Czy uważacie, że pod prysznicem bez brodzika warto montować pętlę z rurkami do ogrzewania podłogowego? Niestety pytam trochę po czasie, ale jeszcze nie ma wylewki w łazience i mógłbym zrobić przeróbkę, chociaż nie będzie to łatwe. Popełniłem błąd, że wcześniej o tym nie pomyślałem. Ale mam nadzieję, że sytuacja jest do odratowania. Czy podczas użytkowania prysznica w zimie nie będzie zbyt wyczuwalnej różnicy pomiędzy podłogą ogrzewaną a zimnymi kafelkami pod prysznicem? Proszę Was o opinie. Mam i polecam. Nie mam brodzika tylko gres w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 01.04.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Też mam op pod prysznicami. Dobrze wiedzieć Sprawdza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2018 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Tak , jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro.s 02.04.2018 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 I dodatkowo prysznic szybko wysycha nie dając szans na rozwój grzybów i innego paskudztwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurko7 17.04.2018 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Dziękuję wszystkim za podzielenie się doświadczeniami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 17.04.2018 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Też mam położone rurki pod prysznicem, ale jeszcze nie mieszkam. Tu gdzie mieszkam, mam elektryczną podłogówkę w łazience (ponad 20 lat), a pod prysznicem gres bez kabli. Ciary po plecach biegają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michallyko 18.04.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Mam takie pytanie w temacie ogrzewania podłogowego pod deską 3 warstwową 14mm. Pokój na piętrze ma spory balkon i duże drzwi tarasowe, czy robi się zagęszczenie rurek przy układaniu pętli? bo gdzieś czytałem że pod płytkami jak najbardziej ale pod deską nie robi się zagęszczenia w strefie brzegowej. I czy taką deskę lepiej kleić do wylewki? lepsze przewodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts