Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Woda w piwnicy co dalej...

zielonylisc

Recommended Posts

Najlepiej skocz do Tarnobrzega. Tam mieli podobne problemy. I se poradzili. Trochę siarki wydobyli, teraz dołek zalali z powrotem. Trzy lata zalewali. Ale przez lat trzydzieści wcześniej zrobili lej depresyjny na ponad sześćdziesiąt kilometrów wkoło. Powiedzą Ci, jak się to robi. może trochę sprzętu im zostało...

Nie wiem jaki to ma związek z Twoja piwnicą, ale ktoś tu pierdoły pisze. Dłużej zalewali coś koło 6-7 lat , a uszczelnienie dna ma grubość 25 metrów - iły krakowieckie.

Linia brzegowa ma koło 10 km. Sprzętu nie ma sprzedany

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Potwierdzam namiary Fighter'a (robi mi elewację) :) - Pan Adam naprawił "fuszerkę" po "fachofcu" co to "będzie Pan zadowolony" stawiał mi dom z piwnicą w Grodzisku.

Nie będę wnikał w szczegóły pana drugiego, bo nie o tym temat. Na pewno czyta to forum, nie pozdrawiam.

Pan Adam natomiast, przyjechał, popatrzył, zaproponował rozwiązanie, 2 tygodnie później jego ekipa ją zastosowała i woda została całkowicie odcięta.

Oto moja piwnica "przed" :

plus bonus w postaci źle wykonanej kanalizacji.

Drugi film: Nieudolna próba naprawy przez nieudolnego partacza:

Zdjęcie po pracach pana Adama w załączniku. Białe punkty na ścianie to miejsca Iniekcji.

Metoda może nie tania, ale na 100% skuteczna, pozwoliła na brak inwazji na zewnątrz oraz zniszczeń tego co zostało już wykonane.

Niech o prawdziwości mojego polecenia świadczy to że jestem tak zadowolony z Pana Adama i tak poirytowany partaczem, że napisałem drugi post przez blisko 10 lat od rejestracji na forum ! :)

Dzięki za kilka słów i opinie od Siebie . ;)

Jaki szacunkowy koszt za Twoją piwnice Cię wyniósł?

Nie wiem jaki to ma związek z Twoja piwnicą, ale ktoś tu pierdoły pisze. Dłużej zalewali coś koło 6-7 lat , a uszczelnienie dna ma grubość 25 metrów - iły krakowieckie.

Linia brzegowa ma koło 10 km. Sprzętu nie ma sprzedany

Ten kontekst jest wyrwany z wątku , który tyczył się zalewania piwnicy. ;)

Mniejsza o to..:)

[ATTACH=CONFIG]410835[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]410836[/ATTACH]

Tak wygląda miejsce przecieku w posadzce .

Klasyka gatunku. Słup wody około pół metra, dom stoi w wodzie, woda przeszła pod ławami fundamentowymi i wybiła przez posadzkę. Woda wokół, to piwnica nie może być pusta. Natura nie lubi próżni.

Z geodetą rozmawiałeś ?

Przytnij troche krzaki, aby ustawiając instrument na drodze (na północ od domu) był widoczność na dom i na drogę w kierunku wysypiska (na zachód). Chyba tam można oczekiwać spadku. W drzewa wbij gwoździe zanumerowane aby nie pogubić się na szkicu. Lustro na tyczce można podnieść na 2,5 metra. Cała reszta to czysta arytmetyka. Spokojnie wystarczy dalmierz, niwelator to zbytek. Potrzebujesz ponad pół metra(im więcej tym lepiej, ale koszt rury rośnie wraz z długością) różnicy wysokości od posadzki w piwnicy do wylotu rury, zachowując spadek 1-2% (lepiej dwa).