jajmar 09.04.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Najlepiej skocz do Tarnobrzega. Tam mieli podobne problemy. I se poradzili. Trochę siarki wydobyli, teraz dołek zalali z powrotem. Trzy lata zalewali. Ale przez lat trzydzieści wcześniej zrobili lej depresyjny na ponad sześćdziesiąt kilometrów wkoło. Powiedzą Ci, jak się to robi. może trochę sprzętu im zostało... Nie wiem jaki to ma związek z Twoja piwnicą, ale ktoś tu pierdoły pisze. Dłużej zalewali coś koło 6-7 lat , a uszczelnienie dna ma grubość 25 metrów - iły krakowieckie. Linia brzegowa ma koło 10 km. Sprzętu nie ma sprzedany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonylisc 09.04.2018 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Potwierdzam namiary Fighter'a (robi mi elewację) - Pan Adam naprawił "fuszerkę" po "fachofcu" co to "będzie Pan zadowolony" stawiał mi dom z piwnicą w Grodzisku. Nie będę wnikał w szczegóły pana drugiego, bo nie o tym temat. Na pewno czyta to forum, nie pozdrawiam. Pan Adam natomiast, przyjechał, popatrzył, zaproponował rozwiązanie, 2 tygodnie później jego ekipa ją zastosowała i woda została całkowicie odcięta. Oto moja piwnica "przed" : plus bonus w postaci źle wykonanej kanalizacji. Drugi film: Nieudolna próba naprawy przez nieudolnego partacza: Zdjęcie po pracach pana Adama w załączniku. Białe punkty na ścianie to miejsca Iniekcji. Metoda może nie tania, ale na 100% skuteczna, pozwoliła na brak inwazji na zewnątrz oraz zniszczeń tego co zostało już wykonane. Niech o prawdziwości mojego polecenia świadczy to że jestem tak zadowolony z Pana Adama i tak poirytowany partaczem, że napisałem drugi post przez blisko 10 lat od rejestracji na forum ! Dzięki za kilka słów i opinie od Siebie . Jaki szacunkowy koszt za Twoją piwnice Cię wyniósł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonylisc 09.04.2018 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Nie wiem jaki to ma związek z Twoja piwnicą, ale ktoś tu pierdoły pisze. Dłużej zalewali coś koło 6-7 lat , a uszczelnienie dna ma grubość 25 metrów - iły krakowieckie. Linia brzegowa ma koło 10 km. Sprzętu nie ma sprzedany Ten kontekst jest wyrwany z wątku , który tyczył się zalewania piwnicy. Mniejsza o to.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonylisc 09.04.2018 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Tak wygląda miejsce przecieku w posadzce . Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez zielonylisc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubitus 10.04.2018 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Dzięki za kilka słów i opinie od Siebie . Jaki szacunkowy koszt za Twoją piwnice Cię wyniósł? Szacunkowy koszt 32tys za 44m2 piwnicy. Izolacja do wysokości 1.5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.04.2018 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 [ATTACH=CONFIG]410835[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]410836[/ATTACH] Tak wygląda miejsce przecieku w posadzce . Klasyka gatunku. Słup wody około pół metra, dom stoi w wodzie, woda przeszła pod ławami fundamentowymi i wybiła przez posadzkę. Woda wokół, to piwnica nie może być pusta. Natura nie lubi próżni. Z geodetą rozmawiałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonylisc 11.04.2018 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Klasyka gatunku. Słup wody około pół metra, dom stoi w wodzie, woda przeszła pod ławami fundamentowymi i wybiła przez posadzkę. Woda wokół, to piwnica nie może być pusta. Natura nie lubi próżni. Z geodetą rozmawiałeś ? Póki co jeszcze nie , czekamy na znajomą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.04.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Przytnij troche krzaki, aby ustawiając instrument na drodze (na północ od domu) był widoczność na dom i na drogę w kierunku wysypiska (na zachód). Chyba tam można oczekiwać spadku. W drzewa wbij gwoździe zanumerowane aby nie pogubić się na szkicu. Lustro na tyczce można podnieść na 2,5 metra. Cała reszta to czysta arytmetyka. Spokojnie wystarczy dalmierz, niwelator to zbytek. Potrzebujesz ponad pół metra(im więcej tym lepiej, ale koszt rury rośnie wraz z długością) różnicy wysokości od posadzki w piwnicy do wylotu rury, zachowując spadek 1-2% (lepiej dwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts