hudy8 04.04.2018 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Cześć. Idzie wiosna, budowy można zacząć wierzyć. Chciałbym wykorzystać ten moment i zaimpregnować ponownie więźbę oraz deskowanie przed tym jak na jesień ocieplę poddasze. Impregnaty są zazwyczaj rozcieńczalne w wodzie np 1:9 czy nie lepszym wyjściem było by użycie impregnatu bez rozcieńczania lub w dużo mniejszej proporcji? Czy efekt impregnacji, zabezpieczenie więźby nie byłby skuteczniejszy? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 05.04.2018 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 U mnie więźba stoi ponad 20 lat i bez żadnej impregnacji. Podstawą jest to żeby nigdzie nie było kory, wtedy masz pewność że nie ma robaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 29.05.2018 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Rozumiem Twój tok myślenia. Ja używałem Vidaronu do drewna konstrukcyjnego i korzystałem w pełni w zgodzie z tym co było napisane w części sposób użycia na karcie produktu. Jeśli już liczysz się z większymi wydatkami niż planowałeś to lepiej już wybrać natryskową metodę impregnacji, skuteczniejszą niż malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 09.10.2019 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Zdałem ostatnio podobne pytanie firmie Vidaron dotyczącego ich koncentratu (1:9), ich odpowiedź: "Impregnat Konstrukcyjny Vidaron można stosować w mniejszym rozcieńczeniu. Stosunek 1:1 również jest dopuszczalny." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.10.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Można stosować również sam koncentrat tylko po co? Ważne aby nie przekraczać zalecanych proporcji czyli nie dolewać więcej wody! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 22.10.2019 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Można stosować również sam koncentrat tylko po co? Ważne aby nie przekraczać zalecanych proporcji czyli nie dolewać więcej wody! Pozdrawiam. W moim przypadku, dlatego że zostanie mi sporo tego koncentratu (nie mam jak tego dobrze zutylizować) więc wolę zastosować mniejsze rozcieńczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts