Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

25m2 = 2 pokoje <MAKE SENSE> ? :)

sambuca2009

Recommended Posts

Cześć,

zastanawiam się nad zakupem kawalerki pod wynajem. Inwestycja w fazie budowy i mogę wprowadzić zmiany w mieszkaniu według moich pomysłów.

Wizualizacja mieszkania przygotowana przez dewelopera:

ede1f8cf2eea9.jpg

Rzut z wymiarami:

deea7351e2f79.jpg

Zmiany, które chciałbym wprowadzić:

a323899acd4e3.jpg

Dajcie proszę znać fachowym okiem czy ta koncepcja ma sens?

Wyszedłem z założenia żeby zrobić sypialnię w miejscu kuchni i przenieść pralkę do łazienki.

Aneks kuchenny do zrealizowania jedynie na ścianie gdzie jest obecnie tzn między drzwiami wejściowymi (przesuniętymi) a ścianą łazienki. Po przeciwnej stronie pion nie jest kuchenny.

Będę wdzięczny za Wasze opinie :)

Pozdrawiam!

25m2start2.jpg

@kinka bardzo dziękuję za projekt niestety tak jak napisałem nie mogę kuchni przenieść na stronę północną mieszkania :/ mogę za to przesunąć drzwi i kuchnię zrobić przy łazience.

Wielkie dzięki za Twoje zainteresowanie, około dwa lata temu Twoje rady bardzo pomogły mi urządzić mieszkanie w którym obecnie mieszkam i jestem z niego bardzo zadowolony!

1.jpg

Łazienka bez zmiany wymiarów. Najlepszy byłby prysznic bez brodzika i ze składanymi szybami lub zasłonką żeby nie ograniczać przestrzeni. Blat kuchenny ma ok. 200cm, np.: szafka zlew. 60cm, zmywarka 45cm, szuflady 90cm z płytą dwupalnikową. Po drugiej stronie wejścia do mieszkania szafy i lodówka. Szafa w sypialni ok.150cm i obok dwie wnęki po ok.45cmgłebokości - od strony kuchni nad pralką można postawić mikrofalówkę i/lub mini piekarnik. Do sypialni drzwi suwane - fajnie jakby dałoby się też zamontować suwane drzwi do łazienki (jeśli nie zweziłoby to za bardzo wnęki na pralkę). Grzejnik w sypialni przeniesiony wyżej np.na ścianę obok okna, w salonie tak jak jest planowany uniemożliwiłby przystawienie sofy do ściany więc też lepiej przenieść.

• 3 weeks później...