pezex 05.04.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Witam. Zdecydowałem z żoną na zakup projektu Podpiwnioczny pracowni Tooba. https://www.tooba.pl/projekt-domu-Podpiwniczony-01-TKT-972?mirrorView=1 Zastanawiamy się nad zmianami i prosimy Was drodzy forumowicze o pomoc w tym co byście zmienili w układzie tego domu oraz w samym domu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2018 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Tooba to nie pracownia tylko pośrednik.Autorem projektu jest Domato:https://domato.pl/nowoczesne-stodoly/podpiwniczony-01/ Od jakiej strony świata jest wjazd na działkę? Drzwi otwierane do środka w spiżarni wskazują na problemy z ergonomią u projektanta.Garderoba przy sypialni rodziców to raczej kanciapka pod skosami. Nie wiem czy da się tam normalne drzwi wstawić ze względu na skosy. Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pezex 06.04.2018 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Wjazd na działkę jest od strony południowej. Dziękuję już za pierwsze porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Wydaje mi się, że konstrukcja jest dosc skomplikowana - duża częśc parteru opiera sie na podciągach (kosztowne zbrojenie, deskowanie). Od południa jest jedno małe okno w salonie i jedno w pokoju. Słabo wykorzystuje ten dom południowe światło. Ja bym poprawiła kilka rzeczy: - zmniejszyła okno w kuchni a obok dała drzwi tarasowe - upalnym latem będziecie wypoczywać od północy a nie od południa - powiększyła nieco wiatrołap, bo teraz jest dość ciasny - zmieniła wejście do spiżarki i przy okazji powiększyła pokój na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pezex 09.04.2018 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Drzwi do spiżarki również myśleliśmy przenieść i powiększyć to okno w salonie od strony południowej.Nad wiatrołapem się nie zastanawialiśmy, ale może i masz rację. Zupełnie nie zwróciliśmy na to uwagi. A co myślisz o poddaszu? Zastanawiałem się nad oknami dachowymi w pokojach od strony południowej? Jest to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.04.2018 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 ZłyPokoje beda się przegrzewać. Wywaliłabym okno połaciowe w garderobie. moim zdaniem lepiej wybrać projekt z kształcie litery L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pezex 09.04.2018 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Warunki zabudowy nie dały mi takiej możliwości i naprawdę niewiele projektów mieściło się w zapisy z WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.04.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Może mała rewolucja we wnętrzu - miejsce do oglądania TV od północy (aby słońce nie raziło) i duże, poziome okno do łapania południowego słońca w salonie. Na twoim miejscu przemyślałabym robienie tych ram pergoli z betonu. Mostki cieplne! lepiej z drewna lub szkielet stalowy obity OSB, na to styopian i tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts