Dopiero.co 07.04.2018 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Witam serdecznie i bardzo proszę o krytyczne uwagi na temat projektu kuchni. Projekt jest wstępny, aczkolwiek instalacje już są, więc nie bardzo jest jak przesunąć zlewozmywak. Zależało mi na tym, żeby zmywarka była wyżej. Chciałabym również zostawić półwysep bo fajnie zamyka część kuchenną Mam natomiast wątpliwości co do umiejscowienia płyty i lodówki( czy da się z nich wygodnie korzystać) co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 07.04.2018 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Zmywarka musi być odsunięta od rogu kuchni o ok. 10cm, inaczej nie otworzysz drzwi do szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 07.04.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 I pytanie, czy umiejscowienie lodówki będzie wygodne? Masz w przejściu tylko 80 cm, podczas gdy same drzwi lodówki to 60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopiero.co 07.04.2018 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Bepo: dokładnie mam te same wątpliwości. martwi mnie lodówka bardzo. Myślałam na zwężeniem półwyspu przynajmniej 10 cm, coby powiekszyło przejście. Mam też obawę, że jak otworze drzwi zmywarki. A przecież trzeba otworzyć do poziomu to nie sięgne po naczynia z zlewozmywaku. będe odstunięta przecież od zlewozmywaka o min 70 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 ten półwysep na projekcie jest bardzo wysoki - 120 cm Moim zdaniem nie ma sensu robić tego półwyspu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopiero.co 07.04.2018 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 ten półwysep na projekcie jest bardzo wysoki - 120 cm Moim zdaniem nie ma sensu robić tego półwyspu. Elfir: Czemu? Moim zdaniem fajnie zamyka kuchnie i zasłania syf w zlewozmywaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2018 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 bo masz same szafki narożne - z bardzo drogimi systemami magic corner zamiast po prostu pojemnych, wygodnych szuflad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopiero.co 08.04.2018 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Elfir , dzięki za uwagi. Nie chciałabym rezygnować jednak z półwyspu. On był podstawowym naszym pomysłem na kuchnie i jej zamknięcie.. Pomyślimy natomiast nad obniżeniem i zagospodarowaniem tego co w środku. Byc może zmywarka wyląduje jednak niżej i na ścianie pod oknem. Rozważam jeszcze przeniesienie płyty na ściane północną, co z kolei pozwoli zrobić pełną zabudowę tej ściany i przesunąć lodówkę do środka kuchni ( nie w przejściu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.04.2018 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Ja też chciałam mieć półwysep w kuchni. Ale jakbym nie ustawiała mebli, wypadało, że tylko utrudnia aranżację niż polepsza ergonomię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts