jasiux 10.04.2018 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Witajcie, Mam w domu rekuperację, i chcę uruchomić kominek. Muszę zatem doprowadzić mu powietrze z poza obiegu rekuperacji. Wpadłem na pomysł aby skorzystać z położonego obok kanału wentylacyjnego. Pytanie czy kominek sobie z tym poradzi, czy pociągnie powietrze z poddasza czy też musi mieć czerpnię poniżej paleniska? Załączam rysunek poglądowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 10.04.2018 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Tak, kominek w tym systemie będzie działał. Lepiej byłoby jednak wziąć tlen z zewnątrz niż z poddasza, chyba że jest nieszczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.04.2018 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 http://blog.kominki-batura.pl/doprowadzenie-powietrza-raz-jeszcze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.04.2018 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Co to za wentylacja? Dlaczego kończy się na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.04.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Mam w domu rekuperację, i chcę uruchomić kominek. Muszę zatem doprowadzić mu powietrze z poza obiegu rekuperacji. Gwoli ścisłości - nie musisz. Możesz, jeżeli chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts