Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry. Jestem tu nowy na forum, jednak mam cichą nadzieję, że znajdę tu wskazówki i odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Mianowicie chodzi o stworzenie antresoli w jednym z pokojów. Pokój jest na tyle wysoki, że z pewnością antresola się tam zmieści (chcemy po prostu zwiększyć użytkową powierzchnię domu). Jednak zastanawiam się od czego tak naprawdę zacząć. Czy najlepiej byłoby znaleźć fachowców/architekta, który zna się na budowie takich rzeczy, czy... właśnie co? :)

Pozdrawiam serdecznie.

• 1 month później...
Dzień dobry. Jestem tu nowy na forum, jednak mam cichą nadzieję, że znajdę tu wskazówki i odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Mianowicie chodzi o stworzenie antresoli w jednym z pokojów. Pokój jest na tyle wysoki, że z pewnością antresola się tam zmieści (chcemy po prostu zwiększyć użytkową powierzchnię domu). Jednak zastanawiam się od czego tak naprawdę zacząć. Czy najlepiej byłoby znaleźć fachowców/architekta, który zna się na budowie takich rzeczy, czy... właśnie co? :)

Pozdrawiam serdecznie.

Szanowny Panie,

Jeżeli nie ma Pan doświadczenia w budowie antresol, warto zatrudnić fachowca, który wykona projekt, a następnie zajmie się wykonawstwem. Antresola musi być solidnie przymocowana do ścian. Konstrukcję można wykonać z drewna i metalu, wszystko zależy od naszej inwencji. Do zabezpieczenia takiej konstrukcji polecam emalię akrylową Śnieżka SUPERMAL®. Doskonale zabezpiecza drewniane i stalowe elementy, nadając im piękny wygląd. Dzięki zastosowaniu emalii antresola zachowa estetyczny wygląd przez wiele lat.