krizz 11.04.2018 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dzień dobry. Jestem tu nowy na forum, jednak mam cichą nadzieję, że znajdę tu wskazówki i odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie chodzi o stworzenie antresoli w jednym z pokojów. Pokój jest na tyle wysoki, że z pewnością antresola się tam zmieści (chcemy po prostu zwiększyć użytkową powierzchnię domu). Jednak zastanawiam się od czego tak naprawdę zacząć. Czy najlepiej byłoby znaleźć fachowców/architekta, który zna się na budowie takich rzeczy, czy... właśnie co? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.04.2018 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 ale to ma być lekka zabudowa czy antresola konstrukcyjnie powiązana z konstrukcją domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.05.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Dzień dobry. Jestem tu nowy na forum, jednak mam cichą nadzieję, że znajdę tu wskazówki i odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie chodzi o stworzenie antresoli w jednym z pokojów. Pokój jest na tyle wysoki, że z pewnością antresola się tam zmieści (chcemy po prostu zwiększyć użytkową powierzchnię domu). Jednak zastanawiam się od czego tak naprawdę zacząć. Czy najlepiej byłoby znaleźć fachowców/architekta, który zna się na budowie takich rzeczy, czy... właśnie co? Pozdrawiam serdecznie. Szanowny Panie, Jeżeli nie ma Pan doświadczenia w budowie antresol, warto zatrudnić fachowca, który wykona projekt, a następnie zajmie się wykonawstwem. Antresola musi być solidnie przymocowana do ścian. Konstrukcję można wykonać z drewna i metalu, wszystko zależy od naszej inwencji. Do zabezpieczenia takiej konstrukcji polecam emalię akrylową Śnieżka SUPERMAL®. Doskonale zabezpiecza drewniane i stalowe elementy, nadając im piękny wygląd. Dzięki zastosowaniu emalii antresola zachowa estetyczny wygląd przez wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts