aleksyWro 14.04.2018 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Witam! Czy ktokolwiek z was orientuje się czy brak ogrzewania na drewnianych podłogach (z parkietu dębowego) może skutkować lub mieć jakiś nazbyt negatywny wpływ? Mam możliwość wykupienia mieszkanka, niestety są tam miejsca wykończone drewnem - zaś te są pozbawione jakiegokolwiek ogrzewania.Dziękuję za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.04.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 do niedawna na podłógówkach nie montowano drewna Więc nie masz sie czego bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalllia 16.04.2018 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneomi 17.04.2018 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julson2 23.04.2018 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 ja mam podłogę drewnianą bez ogrzewania i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszPol 26.06.2018 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 drewniana podłoga jest bardzo ciepła, nawet bez ogrzewania, nie masz się czym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 04.09.2020 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2020 Może odgrzebię temat bo mnie interesuje. Jakie różnice temperatur jest w stanie znieść podłoga drewniana np modrzewiowa w domu rekreacyjnym? Czy niskie ( około 6-10*) mogę spowodować degradacje takiej podłogi? Tj skrzypienie, rozchodzenie się drewna itd. Podobają mi się takie podłogi ale oczywiście nie za wszelką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.09.2020 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Może odgrzebię temat bo mnie interesuje. Jakie różnice temperatur jest w stanie znieść podłoga drewniana np modrzewiowa w domu rekreacyjnym? Czy niskie ( około 6-10*) mogę spowodować degradacje takiej podłogi? Tj skrzypienie, rozchodzenie się drewna itd. Podobają mi się takie podłogi ale oczywiście nie za wszelką cenę. Jak każdy naturalny materiał będzie reagował na zmianę temperatury. W Twoim przypadku bardziej, wszelkie deski i parkiety położone w pomieszczeniu powinny być tam ok dwóch tygodni, aby nabrały wilgoci. Układa się je ciasno a i tak po latach robią się szpary i podłoga "chodzi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts