arturo13 15.04.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Witam, temat do rozwiązania jest następujący. Na mojej działce las, bardziej lasek przy samym ogrodzeniu (siatka) Szerokość lasu 10m, z dołu drzew gałęzie podcięte także jest prześwit. U sąsiada przy moim lesie także las podobny do mojego. Chcę się osłonić czymś co posadzę w lesie. Ważne siatka nie jest moja więc nie chciałbym jakiegoś bluszcza na niej opierać. Krótko co posadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 15.04.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Witam, temat do rozwiązania jest następujący. Na mojej działce las, bardziej lasek przy samym ogrodzeniu (siatka) Szerokość lasu 10m, z dołu drzew gałęzie podcięte także jest prześwit. U sąsiada przy moim lesie także las podobny do mojego. Chcę się osłonić czymś co posadzę w lesie. Ważne siatka nie jest moja więc nie chciałbym jakiegoś bluszcza na niej opierać. Krótko co posadzić. no jak ładnie ma być to różaneczniki azalie parzydło leśne , jałowce etc. trawy ozdobne sporo tego. Szukaj roślin rosnących na kwaśnej ziemi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 16.04.2018 02:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 No właśnie nie wiem czy sporo tego. Bo tak np różanecznik czy azalia kwiaty, czy wtopią się w otoczenie lasu (sosna brzoza). Jałowiec czy będzie rósł bez słońca? Cisa nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2018 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 zamierzasz to podlewać? Bo jak nie to posadź rodzime krzewy leśne - czeremchę, trzmieline pospolitą, kruszynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 16.04.2018 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 A coś zimozielonego jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2018 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 problem w tym, że jak to zagajnik brzozowy to prawdopodobnie kiepska gleba i duża konkurencja o wodę. Stąd moje pytanie o podlewanie.Bez podlewania to najwyżej jałowiec pospolity, ale w cieniu nie będzie imponujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 22.04.2018 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Więc decydując się na podlewanie co możemy dodać do wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.04.2018 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 wszytsko cienioznośne.Z iglaków to wyboru specjalnie nie masz - choina i cis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 23.04.2018 02:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Ok, to dam trochę jałowca trochę cisa, może mi dzieci nie potruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.04.2018 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 zawsze możesz zrobić kosztowną, luksusową wersję różanecznikową http://www.vdberk-rhododendron.pl/public/site/resized/uploads/cms/prive-tuin-johan_449x253.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 23.04.2018 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 A co jest w niej luksusowego i kosztownego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.04.2018 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 cena. Nie tylko samej rośliny, ale zakupienia kwaśnego torfu do zakwaszenia podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 23.04.2018 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 W lesie zakwaszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.04.2018 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 oczywiście - nie każdy las rośnie na glebie o odczynie kwaśnym, o pH poniżej 4,5. To brzozowy zagajnik na nie bór kwaśny bielicowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts