kika123 17.04.2018 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Witam Jestem na etapie stropu, w czerwcu mam mieć dach. Nie mam wykonanego projektu centralnego ogrzewania bo miał być gaz, ale chyba gaz założą nam za jakieś 3 ,4 lata. Doszliśmyy do wniosku, ze będziemy mieli piec na ekogroszek, gdzie powinnam się udać żeby zrobić projekt centralnego ogrzewania, i co trzeba zrobić po kolei. Czy do starostwa też muszę zgłaszać? Jestem komlpletnie zielona w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 17.04.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 centralne zrobi hydraulik bez projektu .Najlepiej zrób podłogówkę i pompę ciepła . Jaki sens płacić za komin ,kocioł na wegiel potem za gaz i kocioł gazowy.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 17.04.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Pewnie, że zrobi bez projektu, ale radzę to dokładnie zaplanować, żeby instalacje nie wyszły tam gdzie w projekcie domu jest przewidziane coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika123 18.04.2018 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 ok ale czy muszę zgłaszać coś do urzędu do starostwa? W projekcie nie mam wogóle c.o. bo nie wiedziałam czy będzie gaz i co robić. Teraz już wiemy że napewno będzie piec na ekogroszek. Czyli wysarczy jak zatrudnię hydraulika? Ale coś trzeba zgłosić , chodzi mi najbardziej o Starostwo żebym nie miała potem problemów z odbiorem domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.04.2018 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 W pozwoleniu na budowę chyba masz podane źródło ogrzewania? W przeciwnym razie nie dostałabyś PnB. Zmiana źródła ogrzewania nie wymaga wizyty w starostwie, moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika123 18.04.2018 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 no właśnie nie mam wogóle, mam napisane tylko ze woda będzie podgrzewana bojlerem, bo mam pozwolenie na budynek gospodarczy, który będę przekształacać w mieszkalny. Wiem że teraz nie muszę mieć pozwolenia, tylko na zgłoszenie, ale co piwinnam dostarczyc do Starostwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.04.2018 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Lepiej dowiedz się w starostwie. To nietypowy przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 05.06.2018 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Witam, Wspominała Pani o możliwości podłączenia sieci gazowej do budynku w niedalekiej przyszłości, więc zamiast wybierać kocioł na paliwo stałe polecam zastanowić się nad zastosowaniem gazowego kotła kondensacyjnego zasilanego gazem LPG. Zbiornik gazu LPG można dzierżawić od dostawcy gazu LPG, a po podłączeniu do sieci gazowej można po prostu odstąpić od umowy. Zaletą takiego rozwiązania jest możliwość wykorzystania tego samego kotła gazowego po jego wcześniejszym przezbrojeniu na zasilanie gazem ziemnym. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o kotłach kondensacyjnych marki Junkers-Bosch z rodziny Cerapur oraz Bosch Condens zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts