Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt centralnego ogrzewania

kika123

Recommended Posts

Witam Jestem na etapie stropu, w czerwcu mam mieć dach. Nie mam wykonanego projektu centralnego ogrzewania bo miał być gaz, ale chyba gaz założą nam za jakieś 3 ,4 lata. Doszliśmyy do wniosku, ze będziemy mieli piec na ekogroszek, gdzie powinnam się udać żeby zrobić projekt centralnego ogrzewania, i co trzeba zrobić po kolei. Czy do starostwa też muszę zgłaszać? Jestem komlpletnie zielona w tym temacie?

ok ale czy muszę zgłaszać coś do urzędu do starostwa? W projekcie nie mam wogóle c.o. bo nie wiedziałam czy będzie gaz i co robić. Teraz już wiemy że napewno będzie piec na ekogroszek. Czyli wysarczy jak zatrudnię hydraulika? Ale coś trzeba zgłosić , chodzi mi najbardziej o Starostwo żebym nie miała potem problemów z odbiorem domu....

• 1 month później...

Witam,

Wspominała Pani o możliwości podłączenia sieci gazowej do budynku w niedalekiej przyszłości, więc zamiast wybierać kocioł na paliwo stałe polecam zastanowić się nad zastosowaniem gazowego kotła kondensacyjnego zasilanego gazem LPG. Zbiornik gazu LPG można dzierżawić od dostawcy gazu LPG, a po podłączeniu do sieci gazowej można po prostu odstąpić od umowy. Zaletą takiego rozwiązania jest możliwość wykorzystania tego samego kotła gazowego po jego wcześniejszym przezbrojeniu na zasilanie gazem ziemnym.

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o kotłach kondensacyjnych marki Junkers-Bosch z rodziny Cerapur oraz Bosch Condens zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/.

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers-Bosch