hudy8 19.04.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Witam. Przeczytałem kilka postów odnośnie izolacji posadzki i wiem że najlepszym wyjściem jest papa jednak u mnie problem jest tego typu że na podłodze jest już instalacja elektryczna, wodna, kanalizacja i szczelne położenie papy jest niemożliwe. Będę jednak układał folię 300 może w 2 warstwach. Ale do rzeczy. Było kilka wypowiedzi odnośnie uszkodzenia folii podczas układania styropianu tzn folia się przecier od chudziaka. Czy ktoś z was stosował podkład np z pianki pod panele 0,3-0,5mm między chudziak a folię w celu jej ochrony przed przetarciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 19.04.2018 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Przecież nie będzie Ci buchała para wodna przez te przetarcia folii. W normalnych warunkach eksploatacji budynku chudziak jest zawsze zimniejszy od wyższych warstw (styro, posadzka i podłoga). To znaczy że przepływ pary wodnej będzie z kubatury domu w stronę chudziaka. Ludziska w nowych domach przecierają folię na chudziaku i zimą mają 30% wilgotności powietrza. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
embex 23.04.2018 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Witam, jak układacie folię ? Ile zakładki ? Czy kleicie folie ze sobą ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.04.2018 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Na podłodze jest już instalacja elektryczna, wodna, kanalizacja i szczelne położenie papy jest niemożliwe. Będę jednak układał folię 300 może w 2 warstwach. Na to będziesz układał tą folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.04.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 wiem że najlepszym wyjściem jest papa jednak u mnie problem jest tego typu że na podłodze jest już instalacja elektryczna, wodna, kanalizacja i szczelne położenie papy jest niemożliwe. Naprawdę sądzisz, że ci, co kładą papę mają domy bez prądu, wody i kanalizacji? Oczywiście, że jest możliwe. Jak sądzisz, że jest inaczej - to przecież folii też szczelnie nie położysz. Więc albo uwierz, że da się zrobić szczelnie (i zrób do dobrze) albo nie rób wcale (bo nieszczelna izolacja to wywalanie kasy w błoto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts