dez 19.04.2018 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Witam, wczoraj zamontowano mi okna, ku mojemu zdziwieniu dwa okna (szyby) okazały się "pofalowane", po zgłoszeniu tego do sprzedawcy otrzymałem informację że owe szyby z racji rozmiarów musiały być hartowane i efekt który u mnie występuje jest normalny i nie podlega reklamacji. Szczerze powiem to co jest teraz jest nieakceptowalne, nawet okna skrzynkowe z lat 80 mają znacznie gładszą powierzchnię. Najgorsze jest to że nikt nie poinformował mnie o konieczności hartowania szyb oraz o ewentualnych wadach które mogą się z tym wiązać. Okna winergetic premium, wymiar 1500x1425 oszklenie: 4tf/18/h3/16/h3tf 4xglass u=0,5 okno 1 kwaterowe Pozostałe okna są idealnie gładkie (w tym fix 2000x1900). Proszę o informacje czy da się coś z tym fantem zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.04.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 Bujda na resorach.Obejrzyj szklane elewacje na biurowcach i porównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.04.2018 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Okna winergetic premium, wymiar 1500x1425 oszklenie: 4tf/18/h3/16/h3tf 4xglass u=0,5 okno 1 kwaterowe Okno w tym rozmiarze musi mieć hartowaną szybę? To opcja na zamówienie, bo normalnie nie ma takiej konieczności.. w ogóle - to jakiś dziwny temat. Koszt wymiany takiej szyby jest niewielki.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 22.04.2018 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Okno w tym rozmiarze musi mieć hartowaną szybę? To opcja na zamówienie, bo normalnie nie ma takiej konieczności.. w ogóle - to jakiś dziwny temat. Koszt wymiany takiej szyby jest niewielki.. Nikt mnie o hartowanie nie pytał, o fakcie dowiedziałem się po wstawieniu szyb. Z drugiej strony koszt wielki czy nie, to nie po to kupowałem nowe okna żeby sobie później na swój koszt szyby wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 22.04.2018 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Reklamacja z tytułu rękojmi - towar niezgodny z umową (musiałbyś sprawdzić). Żądasz wymiany, sprzedawca ma 14 dni (kalendarzowych) na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.04.2018 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Nikt mnie o hartowanie nie pytał, o fakcie dowiedziałem się po wstawieniu szyb. Z drugiej strony koszt wielki czy nie, to nie po to kupowałem nowe okna żeby sobie później na swój koszt szyby wymieniać. Mój post sugeruje jedynie, że coś jest nie tak w tych tłumaczeniach. A koszt niewielki - dla fabryki (funduje szybę) i sprzedawcyy (wymienia). W ogóle - to wrzuć jakąś fotkę bo ciężko uwierzyć.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 22.04.2018 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Ciężko to uchwycić na zdjęciu, mam nadzieje ze gif z filmiku coś wyjaśni (prawy dolny róg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.04.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Na szybie zespolonej taki numer to duuuuża rzadkość. Powinni wymienic biegusiem, przeprosić i pochwalic ciebie za wyłapanie takiej ciekawostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikka1 09.11.2020 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 (edytowane) Witam, wczoraj zamontowano mi okna, ku mojemu zdziwieniu dwa okna (szyby) okazały się "pofalowane", po zgłoszeniu tego do sprzedawcy otrzymałem informację że owe szyby z racji rozmiarów musiały być hartowane i efekt który u mnie występuje jest normalny i nie podlega reklamacji. Szczerze powiem to co jest teraz jest nieakceptowalne, nawet okna skrzynkowe z lat 80 mają znacznie gładszą powierzchnię. Najgorsze jest to że nikt nie poinformował mnie o konieczności hartowania szyb oraz o ewentualnych wadach które mogą się z tym wiązać. Okna winergetic premium, wymiar 1500x1425 oszklenie: 4tf/18/h3/16/h3tf 4xglass u=0,5 okno 1 kwaterowe Pozostałe okna są idealnie gładkie (w tym fix 2000x1900). Proszę o informacje czy da się coś z tym fantem zrobić. Pozdrawiam Odświeżam temat, bo mam ten sam problem z nowo zamontowanymi oknami. Pakiet 4T /18/ 4 /18/ 4T, Ug=0,5. Szyby niehartowane. Patrząc od zewnątrz, widać załamania odbitego obrazu. Dotyczy kwater małych (1x1,4m) i dużych (1,2x2,2m). Czy w Pańskim przypadku firma od stolarki uznała to za wadę i czy wymieniono szyby? Edytowane 9 Listopada 2020 przez Mikka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 28.02.2021 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Musiałem postraszyć sądem, ale ostatecznie udało się wymienić wadliwe szklenie na normalne nie hartowane szyby. Niemniej oknoplast się wypiął i moje roszczenia odrzucił, jedynie sprzedawca stanął na wysokości zadania (nie do końca z własnej woli, ale najważniejsze że się udało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts