kurtz 21.04.2018 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Czy można jeszcze kupić drzwi wew. całkowicie z drewna razem z futryną? Mam takie drzwi kupione z 15 lat temu, teraz chodzę po sklepach i się okazuje, że to luksus niedostępny. Gdzie tego szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.04.2018 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Coś więcej napisz, co wg Ciebie "całkowicie z drewna razem z futryną" ? Bo da się, ale % drewna w drewnie i standard wykonania bywają różne a co za tym idzie: cena. Ostatnio wyceniałem jedną firmę typowo drewnianą - 2900zł sztuka. Z niedowierzania sięgnąłem po katalog firmy masowej - tam zbliżone drzwi w fornirze - 2100-2400zł... A bez problemu znajdziesz tanie, surowe drzwi i spokojnie zmieścisz się znacznie poniżej 1 tys zł za komplet, tylko nie wiem czy jakakolwiek firma ja montuje, bo sprzedaż z usługą już inaczej wygląda w punktu widzenia rękojmi.. Ale szukaj - firmy Radex, Czajka, jeszcze jakąś wymieniali forumowicze, ale właśnie w kontekście reklamacji.. Z trochę lepszych robionych na gotowo - np. Aldrew, Doorsy, Barański (tylko nie zawsze to już będzie 100% drewna) - wszystko to region kujawsko-warmiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.04.2018 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Sosnowe masz w każdym markecie budowlanym.Mam od Czajki olejowane we własnym zakresie. Do domu też zamierzam kupić surowe i zaolejować. Jeszcze się zastanawiam które - na razie wygrywają dębowe (o dziwo ramiak też dębowy) Kornik Oktawa przed Bali od Czajki W Korniku chyba nic nie zrobią indywidualnie (np. grubszej ościeżnicy stałej czy zamka magnetycznego) - ale i tak bardzo mnie zastanawia, jak mogą sprzedawać to za taką cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 21.04.2018 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Dzieki sprawdze te firmy. Nie mam jakiś wygórowanych oczekiwań, po prostu drzwi z sosny lub dębu (tu wyczytałem, że to tylko okleina), które po paru latach nie będą obchodzić z okleiny. Właśnie ostatnio oglądałem Barański w okolicach 1200zł, myslę, że tyle moge dać. Patrzyłem sosnowe z obi to jak wciskam palcem to jak mocniej przycisne to mam wrażenie, że zaraz pęknie. Na zewnątrz to lepiej KMT za 3,5tys.? czy sensowne drewniane do 4 tys. jest szansa dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.04.2018 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 .. Na zewnątrz to lepiej KMT za 3,5tys.? czy sensowne drewniane do 4 tys. jest szansa dostać? Trochę odbiegamy od tematu, ale ja bym brał drewno za ciut więcej niż 4 tys. A tak w ogóle - jaki masz otwór na drzwi zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.04.2018 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Nie mam jakiś wygórowanych oczekiwań, po prostu drzwi z sosny lub dębu (tu wyczytałem, że to tylko okleina), Czajka, Kornik, Radex i pewnie wiele innych to nie okleina to obłóg/fornir. To jest cienka warstwa drewna: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=411502 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=411503 Tu masz sosnowy ramiak (z klejonki - widać łączenia) i sosnowy obłóg (całość wygląda na długości jak jeden kawałek drewna - jak jest szeroka płyta, to widać, jakby to były łączone "deseczki"). Kornik niby: "Ramiak – dębowy o grubość 40 mm uszlachetniony obłogą dębową o grubości 2 mm Wypełnienie –panele dębowe (gr 4 mm)" Te panele trochę cienkie, ale i tak 625zł brutto za takie drzwi mnie zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 21.04.2018 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Trochę odbiegamy od tematu, ale ja bym brał drewno za ciut więcej niż 4 tys. A tak w ogóle - jaki masz otwór na drzwi zewnętrzne? 92x205cm A co polecasz w drewnie na zewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.04.2018 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 ?? Taki mały ? NA zewnatrz? To drzwi "80" i w dodatku zwykle obniżone. Ja od paru lat zaczynam ofertę od Cala. I nic więcej, chyba że ktoś kupuje całe drewno Urzędowskiego, to i te 5-7 tys. za drzwi da się przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 22.04.2018 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Budujemy się i też chcemy drzwi drewniane (dąb). Mam wycenę znajomej z 2016r- Adore Katania debowe, bezprzylgowe poniżej 2000zł za skrzydło z ościeżnicą. Montaż 230zł. Mieszkam w innym rejonie Polski,ale na pewno będę wyceniała te drzwi. Wizualnie piękne, solidnie wykonane. Próbowałam kombinować ze stolarzami- wcale nie wychodzi taniej i mój KB uczulał, żebym zrezygnowała z tego pomysłu, bo to inaczej suszone drewno i inaczej w trakcie użytkowania będzie pracowało niż to z fabryki.Co do sosnowych z castoramy, innej znajomej stolarz polakierował, wstawił, stoją od 3 lat i nic się z nimi nie dzieje. Ja słyszałam, że zdarza się , że pękają (inaczej sezonowane i przechowywane drewno?). Zaznaczam, że to opinie zasłyszane, a nie własne doświadczenie. Ja nadal szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.04.2018 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Drewniane to tak jak pisze Fin - zdecydowanie możesz poszukać coś w CALu. Ja też polecam zawsze Stolpaw (robią też wewnętrzne). Doorsy też bardzo w porządku produkty wypuszcza.A co do obłogu i forniru to należy to uściślić, że drewno obłogowane to dużo grubszy rodzaj forniru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts