darasle 21.04.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Witam, Mam prośbę, poszukuję jakiegoś rozwiązania, najlepiej taniego !!! Ze względu na nierówność działki ( ma to swoje zalety, jak i wady) to z jednej strony musiałem zrobić skarpę i obłożyć geowłókniną żeby dom wyglądał symetrycznie. Czy znacie jakieś rozwiązania żeby tę geowłókninę czymś obłożyć, "wykleić" czy jakkolwiek jeszcze ją zamaskować ? Będę wdzięczny za wszystkie pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.04.2018 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 wywalić, Położyć geokratę a w otworach geokraty nasadzić barwnika lub bodziszka korzeniastego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.04.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Zasadź ładną zieleń, np. wg wskazań Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 22.04.2018 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Bardzo dziękuję za propozycje, ale sęk w tym, że nie chciałbym tam mieć żadnych roślin.Jakieś inne pomysły? Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez darasle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.04.2018 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Możesz obłożyć kamieniem, ale musiały by to być duże głazy, bo mniejsze kamyki ci zjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 24.04.2018 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Dziękuję za inspirację i to jest dobry krok, ale bardziej myślę o mniejszych kamykach. Muszę po prostu zrobić palisady przynajmniej do połowy skarpy, chciałbym drewniane - odpowiednio zaimpregnowane w części, która wejdzie w ziemię, jak i tę na powierzchni.Co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.04.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Jak takie coś ci odpowiada to rób, w końcu to twój ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 24.04.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 jeżeli małe kamienie to jeszcze "dywan kamienny" kamień+żywica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiterBo 27.04.2018 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 możesz zrobić tak jak ja:umocowałem niską geokratę , chyba wysokość oczek to 2,5cm i dopiero wtedy wysypałem drobny tłuczeń niały po roku czasu i mocnych zlewach nic nie zjeżdża ( mogę wieczorem wrzucić kilka zdjęć, jeszcze nie ukończone w 100%. (brakuje roślin - choć sam nie wiem jakie posadzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 27.04.2018 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 możesz zrobić tak jak ja: umocowałem niską geokratę , chyba wysokość oczek to 2,5cm i dopiero wtedy wysypałem drobny tłuczeń niały po roku czasu i mocnych zlewach nic nie zjeżdża ( mogę wieczorem wrzucić kilka zdjęć, jeszcze nie ukończone w 100%. (brakuje roślin - choć sam nie wiem jakie posadzić). Zdecydowanie poproszę o zdjęcia, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiterBo 27.04.2018 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Ogólnie to jeszcze nie ukończone wszystko.w białym gryzie będą jeszcze jakieś roślinki ( może niskie kosodrzewinki - nie wiem jeszcze sam).Skarpa na lewo od schodów trochę nie wyszła tak jak w głowie miałem ale za jakiś czas zarośnie i będzie dobrzeNie umiem dodać zdjęć, ciągle jakiś błąd i nie umiem inaczej.https://photos.app.goo.gl/1gDn3woFkZENyypz2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 30.04.2018 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Ogólnie to jeszcze nie ukończone wszystko. w białym gryzie będą jeszcze jakieś roślinki ( może niskie kosodrzewinki - nie wiem jeszcze sam). Skarpa na lewo od schodów trochę nie wyszła tak jak w głowie miałem ale za jakiś czas zarośnie i będzie dobrze Nie umiem dodać zdjęć, ciągle jakiś błąd i nie umiem inaczej. https://photos.app.goo.gl/1gDn3woFkZENyypz2 Niestety ale mój kąt nachylenia skarpy nie pozwoli na Twoje rozwiązanie, muszę zastosować jakieś palisady. PS Nie mogę sobie odmówić komentarza odnośnie Twojej działki, po prostu zazdroszczę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts