tommek85 24.04.2018 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Witam. Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Przyszedł chyba czas, aby zrobić "normalne" wejście do domu. Rozważam położenie deski tarasowej wzdłuż ( deski 4m) Do tej pory wygląda to tak: Jest to wnęka ok 4m na 2m do tego ma być zrobiony jeden schód na szerokość około 60-70cm ( tak, żeby nie trzeba było przycinać deski), coś jak "naszkicowałem" poniżej. Teraz pytania: Jak wykonać podstawe pod legary? Wylać murek betonowy, robić płytę? Czy może jeszcze jakieś możliwości? W tym momencie jest tam ubita ziemia a na niej kamyczek taki jak na zdjęciach. Z tym, że kamienia pewnie trochę trzeba będzie zebrać, żeby zmieścić się na wysokość pod drzwiami. W jaki sposób robić pionową część schoda? - Deską maskującą? To samo pytanie odnośnie boków Z góry dziękuję za wszelką pomoc i porady. Dzięki Pewnie kolejne pytania pojawią się jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommek85 25.04.2018 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Nikt? Nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 25.04.2018 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 U mnie wejście do domu wyglądało tak: Wywiercone dziury, w betonie gwintowane pręty i na nich konstrukcja. Całość bodajże na 8 prętach. Nie ma typowych belek i legarów bo to małe, powiedziałbym że są gęsto belki, bodajże 15x6 cm. Ścianki boczne i front z takiej samej deski jak góra. Nie wiem czy pomogłem, ale jak masz jakieś pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommek85 25.04.2018 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 A co tam masz pod spodem? tam miałeś płytę?Im dalej idę tym mam więcej wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 25.04.2018 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Nie było płyty. Beton wlany w dziurę w ziemi, w nim pręty gwintowane i na tym stoi podłoga ganku.Żeby było śmieszniej, to schodek leży sobie po prostu na ziemi, już od 4 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts