Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co pasuje do tych grafik?

maksimini

Recommended Posts

Dostałałam w prezencie dwie grafiki. Chcę je powiesić na ścianie przy schodach wiodących na piętro domu, ale ponieważ ściana jest dość długa to chciałabym uzupełnić otrzymane grafiki o jakieś inne. Jakiego typu grafiki pasowałyby do ptaków? Co powinny przedstawiać? W jakim powinny być stylu? Będę wdzięczna za pomoc

430fe27a365cbb3fmed.jpg0a4f17a628c11844med.jpg

pytałam tylko co pasuje do tych grafik, niezależnie od mojego gustu, czy wystroju domu. Chodziło mi raczej o podpowiedź w jaim kierunku mogę prowadzić własne już poszukiwania. A jeżeli dział Wnętrza, który zawiera m.in. wątki odnośnie aranżacji wnętrz nie jest właściwy, to może wskaż proszę gdzie mogę zadć tego typu pytanie,

jak najbardziej grafiki udające XIX wieczne ryciny botaniczno-zoologiczne będą spójne.

Do tego nawet jakaś mapa.

Ale to będzie zachowawcze :)

Może skupić się zamiast na stylu to na tematyce - i wówczas ptaki w wydaniu także nowoczesnym

Albo na kolorach - i dobrać coś pod różowego flaminga i białego pelikana.

Edytowane przez Elfir

• 1 month później...

To grafiki Johna Jamesa Audubona, amerykańskiego ornitologa i malarza, może teraz będzie łatwiej znaleźć w sieci

jego inne reprodukcje :) Jeśli jednak nie, to wspólnym mianownikiem kompozycji może być także kolorystyka grafik i

ich oprawa. Zbliżone kolorystycznie w czarnych ramach z passe partout, będą wyglądały dobrze. Mogą przedstawiać

np. inne zwierzęta. Jeśli korytarz jest długi, to powieszenie prac w rzędzie jeszcze bardziej optycznie wydłuży

pomieszczenie. Lepiej byłoby zróżnicować wielkość ramek i powiesić je w zwartej kompozycji.

Podrzucam małą ściągę: https://www.sniezka.pl/jak-wybrac-kolor/domowa-galeria-zdjec-zrob-to-sam