maksimini 24.04.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Dostałałam w prezencie dwie grafiki. Chcę je powiesić na ścianie przy schodach wiodących na piętro domu, ale ponieważ ściana jest dość długa to chciałabym uzupełnić otrzymane grafiki o jakieś inne. Jakiego typu grafiki pasowałyby do ptaków? Co powinny przedstawiać? W jakim powinny być stylu? Będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 24.04.2018 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Jak nic nie znajdziesz, to powieś lustro - zawsze będzie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 24.04.2018 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) też pomyślałam o lustrze, ale ono nie do końca rozwiązuje problem - mam za długą ścianę - przydałoby się coś jeszcze.....motyle chodzą mi po głowie. A może coś takiego? Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez maksimini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 24.04.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Ale wiesz, że forum nie jest od doradzenia takich spraw, skoro nie znamy Twojego gustu, wystroju w domu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 24.04.2018 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 pytałam tylko co pasuje do tych grafik, niezależnie od mojego gustu, czy wystroju domu. Chodziło mi raczej o podpowiedź w jaim kierunku mogę prowadzić własne już poszukiwania. A jeżeli dział Wnętrza, który zawiera m.in. wątki odnośnie aranżacji wnętrz nie jest właściwy, to może wskaż proszę gdzie mogę zadć tego typu pytanie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.04.2018 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) jak najbardziej grafiki udające XIX wieczne ryciny botaniczno-zoologiczne będą spójne. Do tego nawet jakaś mapa. Ale to będzie zachowawcze Może skupić się zamiast na stylu to na tematyce - i wówczas ptaki w wydaniu także nowoczesnym Albo na kolorach - i dobrać coś pod różowego flaminga i białego pelikana. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 25.04.2018 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Mapy zawsze są fajne. Głosuje na mapę.A jakie lampy kupiłaś nad barek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksimini 25.04.2018 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Mapy zawsze są fajne. Głosuje na mapę. A jakie lampy kupiłaś nad barek? Napisałam na moim wątku lampowym, aby tutaj nie bałaganić A co do map - to niezły pomysł, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.05.2018 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 To grafiki Johna Jamesa Audubona, amerykańskiego ornitologa i malarza, może teraz będzie łatwiej znaleźć w sieci jego inne reprodukcje Jeśli jednak nie, to wspólnym mianownikiem kompozycji może być także kolorystyka grafik i ich oprawa. Zbliżone kolorystycznie w czarnych ramach z passe partout, będą wyglądały dobrze. Mogą przedstawiać np. inne zwierzęta. Jeśli korytarz jest długi, to powieszenie prac w rzędzie jeszcze bardziej optycznie wydłuży pomieszczenie. Lepiej byłoby zróżnicować wielkość ramek i powiesić je w zwartej kompozycji. Podrzucam małą ściągę: https://www.sniezka.pl/jak-wybrac-kolor/domowa-galeria-zdjec-zrob-to-sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts